Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Οι Κινέζοι θέλουν απελπισμένα μια συμφωνία και μπορεί να επιτευχθεί πολύ συντομότερα από όσο πιστεύετε..»

tags :
Trump: «Οι Κινέζοι θέλουν απελπισμένα μια συμφωνία και μπορεί να επιτευχθεί πολύ συντομότερα από όσο πιστεύετε..»
Οι Κινέζοι πραγματοποιούν μεγάλες αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ - Mια συμφωνία για τον τερματισμό του 15μηνου εμπορικού πολέμου με την Κίνα μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα από όσο πιστεύει ο κόσμος, δήλωσε ο Donald Trump
Mια συμφωνία για τον τερματισμό του 15μηνου εμπορικού πολέμου με την Κίνα θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από όσο πιστεύει ο κόσμος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα 25/9, τονίζοντας μάλιστα ότι οι Κινέζοι πραγματοποιούν μεγάλες αγορές αγροτικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου βοδινού και χοιρινού κρέατος.
«Θέλουν μια συμφωνία απελπισμένα... Θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από ό, τι νομίζετε», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβει σε αυτές τις δηλώσεις μετά τις εμπορικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Είπε χαρακτηριστικά μάλιστα, πως οι Κινέζοι προσπαθούσαν να είναι συμπαθητικοί σε αυτόν και πρόσθεσε πως κι εγώ «ήμουν καλός σε αυτούς».
Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει πως δεν θα δεχτεί μια «κακή συμφωνία» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Επιπρόσθετα, ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών και οι Κινέζοι θα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες στις αρχές Οκτωβρίου.
«Σε αυτό το στάδιο, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και να επιδειχθεί καλή θέληση και νομίζω ότι ... το κάνουμε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος θέλει μια συμφωνία και μάλιστα μια καλή συμφωνία. Αν δεν την έχει ... υπάρχει και η πολιτική των δασμών».
Από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi, δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν θα υποκύψει σε κανενός είδους απειλές, ούτε εμπορικές, δήλωσε αισιόδοξος πως οι εμπορικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου τον επόμενο μήνα θα έχουν θετικά αποτελέσματα.
Οι συσκέψεις στις αρχές Οκτωβρίου πρόκειται να συμπεριλάβουν τους κορυφαίους διαπραγματευτές εμπορίου και από τις δύο πλευρές: τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He, τον Εκπρόσωπο Εμπορίου Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Stephen Mnuchin.
Αναμένεται να καθορίσουν εάν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα αρχίσουν να καταγράφουν ένα δρόμο μακριά από τον εμπορικό τους πόλεμο ή θα κατευθυνθούν προς νέους και υψηλότερους δασμούς για την κυκλοφορίας των αγαθών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης