Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2019 η Νάντη

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2019 η Νάντη
Η Νάντη πρωτεύουσα καινοτομίας της ΕΕ για το 2019
Η Νάντη -στη βορειοδυτική Γαλλία- ανακηρύχθηκε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας 2019, διάκριση που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1 εκατ. ευρώ (μέσω του προγράμματος Horizon 2020), ανακοίνωσε σήμερα (25/9) η Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο τίτλος απονεμήθηκε στη Νάντη σε αναγνώριση για την εξαιρετική της ικανότητα να αξιοποιήσει την καινοτομία για να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της και το ανοικτό και συνεργατικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Άλλες πέντε πόλεις, Αμβέρσα (Βέλγιο), Μπρίστολ (Ηνωμένο Βασίλειο), Espoo (Φινλανδία), Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ρότερνταμ (Ολλανδία) θα λάβουν € 100.000 η κάθε μία για να προωθήσουν και να αυξήσουν την πρακτική καινοτομίας τους.
Η Νάντη είναι η πέμπτη πόλη που κέρδισε το βραβείο.
Έχει δε αναπτύξει ένα όραμα και μια πρακτική ανοικτής διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή διάλογο με πολίτες, ενώσεις και εμπειρογνώμονες.
Διαθέτει επίσης μια ευημερούσα ψηφιακή και αρχική κοινότητα, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη και την εφαρμογή δημόσιων πολιτικών.
Ο Carlos Moedas, Επίτροπος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, δήλωσε σχετικά ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις "δείχνουν στον κόσμο πώς να συνδυάσουν την καινοτομία για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των πόλεων και τη βιωσιμότητα με συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες και ανοιχτή διακυβέρνηση".
"Η Νάντη ξεχωρίζει ως ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια πόλη μπορεί να εμπλέξει τους πολίτες της στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η ενεργειακή απόδοση, η γήρανση του πληθυσμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κοινωνική ένταξη.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η καινοτομία λειτουργεί προς όφελος των πολιτών", σημείωσε.
Από την πλευρά της η Johanna Rolland, δήμαρχος της Νάντης τόνισε ότι η καινοτομία "από και για όλους" βρίσκεται "στο επίκεντρο των πολιτικών μας".
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω τιμή να λάβω το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρωτεύουσας Καινοτομίας το 2019" και "για μένα αυτό είναι η αναγνώριση της ποιότητας του διαλόγου των πολιτών μας και του δυναμισμού του μητροπολιτικού οικοσυστήματος καινοτομίας μας", σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης