Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας - Νέες κυρώσεις από τον Trump

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας - Νέες κυρώσεις από τον Trump
Η ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο διαψεύδουν τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας
(upd) Εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, γεγονός που αποτυπώνεται σήμερα και στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δέχονται ισχυρές πιέσεις. 
Η ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο διαψεύδουν τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.
Ο Trump δήλωσε χθες ότι δεν θα αποδεχθεί μια «κακή συμφωνία» στις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο ενώ επέκρινε την εμπορική πρακτική της Κίνας.
Ο πρόεδρος Trump εκτός από το αγαπημένο του θέμα της εμπορικής διαμάχης με το Πεκίνο, προχώρησε σε μια σπάνια προειδοποίηση αναφορικά με την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η προειδοποίηση του Trump προς ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρή.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ», τόνισε.
«Ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα θα αποφασίσει να διαχειριστεί την κατάσταση θα πει πολλά για τον παγκόσμιο ρόλο της στο μέλλον», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο, «ο κόσμος αναμένει η κινεζική κυβέρνηση να σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε με τους Βρετανούς, και η οποία επικυρώθηκε από τον ΟΗΕ, βάσει της οποίας η Κίνα δεσμεύθηκε να προστατεύσει την ελευθερία του Χονγκ Κονγκ, το δικαστικό του σύστημα και τον δημοκρατικό τρόπο ζωής του».
Πρόκειται για μια από τις πιο αυστηρές ομιλίες που έχει εκφωνήσει ο Trump για το θέμα από την έναρξη, πριν τρεις μήνες, των μαζικών κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Κίνα - Στο στόχαστρο οι εταιρείες που συνεργάζονται με το Ιράν, μεταξύ των οποίων και η Cosco

Στην επιβολή νέων κυρώσεων στις κινεζικές εταιρείες προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, λίγες ώρες μετά την εκκίνηση της διαδικασίας από τους Δημοκρατικούς για την παραπομπή του.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και ιδιώτες που συνεργάζονται με το Ιράν.
Μεταξύ αυτών των εταιρειών περιλαμβάνεται και η COSCO Shipping Tanker Co αλλά και η China Concord Petroleum Co.

ΥΠΕΞ Κίνας: Θα καταρρεύσουν τα ψέματα των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως αντιτίθεται κατηγορηματικά στα «ψέματα» των ΗΠΑ για την Σιντζιάνγκ.
Οι ΗΠΑ ηγήθηκαν χθες άνω των 30 χωρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να καταδικάσουν αυτό που αποκάλεσαν «φρικτή εκστρατεία καταπίεσης», την οποία διεξάγει η Κίνα στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ.
«Τα ψέματα των ΗΠΑ θα καταρρεύσουν μπροστά στα γεγονότα και την αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης