Τελευταία Νέα
Διεθνή

H έρευνα σε βάρος του Trump και η εμπορική διαμάχη ανησυχούν τις αγορές - Στο -1,3% ο DAX, πτώση στις μετοχές τεχνολογίας

H έρευνα σε βάρος του Trump και η εμπορική διαμάχη ανησυχούν τις αγορές - Στο -1,3% ο DAX, πτώση στις μετοχές τεχνολογίας
Η επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ενισχύεται την πολιτική αβεβαιότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη
(upd) Απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές τεχνολογίας να ηγούνται της πτώσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στην Κίνα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, η επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ενισχύει την πολιτική αβεβαιότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος τεχνολογίας καταγράφει απώλειες 1,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,6%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,3% στις 12.158 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.246 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1% στις 5.569 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 1,4% στις 21.601 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται με απώλειες 0,6% στις 9.069 μονάδες.
Μικρή πτώση καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Tα futures του S&P 500 υποχωρούν 0,35% στις 2.959 μονάδες, του Dow Jones -0,3% στις 26.747 μονάδες και του Nasdaq -0,5% στις 7.696 μονάδες.
Η κίνηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του Trump, ενίσχυσε τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τον αντίκτυπο ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Η έρευνα αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Trump, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodimir Zelenskiy να διεξάγει έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Joe Biden.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι η έρευνα αυτή είναι απίθανο να απομακρύνει τον Trump από την προεδρία των ΗΠΑ.
Τις πιέσεις στις μετοχές επέτεινε ο σκληρός τόνος του Trump στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνα. 
Ο Trump δήλωσε χθες ότι δεν θα αποδεχθεί μια «κακή συμφωνία» στις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο ενώ επέκρινε την εμπορική πρακτική της Κίνας.

«Στο κόκκινο» και η Ασία

Σε κλοιό πιέσεων διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με φόντο την έρευνα για πιθανή παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
H δραματική κίνηση των Δημοκρατικών ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίες είναι ήδη αυξημένες λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας.
Στο Τόκιο ο δείκτη Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,36% στις 22.020 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,24% στις 25.957 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημειώνει απώλειες 0,73% στις 2.963 μονάδες.
Οι κινεζικές μετοχές επηρεάστηκαν αρνητικά από την ομιλία Trump στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας.
Πιέσεις δέχονται και οι τιμές του πετρελαίου.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το brent υποχωρεί 0,9% στα 62,5 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό υποχωρεί 0,8% στα 56,84 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης