Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: H έρευνα για την παραπομπή Trump οδηγεί στην πτώση τις αγορές - Στο -1,2% ο Ηang Seng, o Νikkei 225 στο -0,3%

Ασία: H έρευνα για την παραπομπή Trump οδηγεί στην πτώση τις αγορές - Στο -1,2% ο Ηang Seng, o Νikkei 225 στο -0,3%
H δραματική κίνηση των Δημοκρατικών ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίες είναι ήδη αυξημένες λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας
Σε κλοιό πιέσεων διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με φόντο την έρευνα για πιθανή παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
H δραματική κίνηση των Δημοκρατικών ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίες είναι ήδη αυξημένες λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας.
Στο Τόκιο ο δείκτη Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,36% στις 22.020 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,24% στις 25.957 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημειώνει απώλειες 0,73% στις 2.963 μονάδες.
Οι κινεζικές μετοχές επηρεάστηκαν αρνητικά από την ομιλία Trump στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας.
Πιέσεις δέχονται και οι τιμές του πετρελαίου.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το brent υποχωρεί 0,9% στα 62,5 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό υποχωρεί 0,8% στα 56,84 δολ. το βαρέλι.
Επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής  του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump εκκινούν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου που αναμένεται να οδηγήσει στα άκρα τη σύγκρουση του Κογκρέσου με τον Λευκό Οίκο ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020.
Η έρευνα αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Trump, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodimir Zelenskiy να διεξάγει έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Joe Biden.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι η έρευνα αυτή είναι απίθανο να απομακρύνει τον Trump από την προεδρία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης