Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναλαμβάνει στο ΔΝΤ η Georgieva – Η πρώτη επικεφαλής από αναδυόμενη οικονομία

tags :
Αναλαμβάνει στο ΔΝΤ η Georgieva – Η πρώτη επικεφαλής από αναδυόμενη οικονομία
Η Georgieva «έκτισε» το όνομα της κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Παγκόσμια Τράπεζα
Αναλαμβάνει και επίσημα σήμερα Τετάρτη 25/9 ως γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Kristalina Georgieva, η οποία θα γίνει η πρώτη επικεφαλής του ΔΝΤ που προέρχεται από αναδυόμενη οικονομία, αν και εκπροσωπεί την ΕΕ.
Σήμερα το ΔΝΤ αναμένεται να επικυρώσει σε μια εν πολλοίς τυπική ψηφοφορία την υποψηφιότητα της Georgieva για τη θέση της γενικής διευθύντριας.
Κεντροδεξιά πολιτικός, η οποία μεγάλωσε στην κομμουνιστική Βουλγαρία, η Georgieva έχει περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ «έκτισε» το όνομα και τη φήμη της κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Κατά τη θητεία της στην Τράπεζα έδωσε έμφαση στα θέματα της ισότητας των δύο φύλων και της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Καλείται να αντιμετωπίσει πληθώρα προκλήσεων με κυριότερες τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας και μία παγκόσμια οικονομία που κατεβάζει ταχύτητα.
Η απόσυρση των ΗΠΑ, που έχουν την ισχυρότερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, από μεγάλες πολυμερείς συμφωνίες είναι επίσης κάτι που φέρνει νέα δεδομένα και ορθώνει εμπόδια.
Δεν λείπουν δε οι επιμέρους κρίσεις σε οικονομίες, όπως αυτή της Αργεντινής, που έχει λάβει δάνειο ύψους 57 δισ. δολαρίων, αλλά δεν βλέπει φως στον ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης