Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Σχέδιο φορολόγησης των 180.000 πλουσιότερων Αμερικανών πρότεινε ο Δημοκρατικός Sanders

HΠΑ: Σχέδιο φορολόγησης των 180.000 πλουσιότερων Αμερικανών πρότεινε ο Δημοκρατικός Sanders
Σχέδιο φορολόγησης των 180.000 πλουσιότερων Αμερικανών πρότεινε ο Bernie Sanders
O υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, δημοσίευσε σήμερα (24/9) σχέδιο για φορολόγηση περιουσιών που υπερβαίνουν τα 32 εκατ. δολάρια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελίζαμπεθ Γουόρεν.
O Γερουσιαστής του Βερμόνοτ δήλωσε ότι το σχέδιο του θα καταπολεμήσει τα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανισότητας και αποσκοπεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του για την υγεία, γνωστό ως Medicare for All.
«Ως εδώ.
Θα αντιταχθούμε στην τάξη των δισεκατομμυριούχων, μειώνοντας σημαντικά την ανισότητα πλούτου στην Αμερική και αποτρέποντας τη μετατροπή της δημοκρατίας μας σε μια διεφθαρμένη ολιγαρχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Σάντερς.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σάντερς ανέφερε ότι ο φόρος θα ξεκινάει από το 1% για όσους έχουν καθαρή περιουσία πάνω από 32 εκατ. δολάρια και θα φτάνει στο 8% για περιουσίες άνω των 10 δισ. δολαρίων, επιβαρύνοντας συνολικά τους 180.000 πλουσιότερους Αμερικανούς.
Οι οικονομολόγοι Γκάμπριελ Ζούκμαν και Εμάνουελ Σάεζ υπολογίζουν ότι το σχέδιο του κ. Σάντερς θα αποφέρει περίπου 4,35 τρισ. δολάρια σε μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης