Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο Brexit και εμπόριο - Οριακές μεταβολές στους δείκτες

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο Brexit και εμπόριο - Οριακές μεταβολές στους δείκτες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνδο 0,3% με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,6%
(upd) Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη και τις εξελίξεις στη Βρετανία να κυριαρχεί, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνδο 0,3% με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,6% ύστερα από πτώση κατά 2,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται οριακά 0,07% στις 12.350 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,24% στις 7.310 μονάδες, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομη την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην οποία προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
Στις 5.645 μονάδες με άνοδο 0,25% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,3% στις 21.964 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,36% στις 9.126 μονάδες.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε σε συνέντευξη του στο Fox Business Network ότι οι εμπορικές συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν σε δύο εβδομάδες.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οριακή βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, την ώρα που όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην επικείμενη ύφεση της οικονομίας.
Ο δείκτης αυξήθηκε οριακά στις 94,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 94,3 μονάδες τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές τη Factset ανέμεναν τον δείκτη στις 94,4 μονάδες.
Ωστόσο, ενδεικτικό της ανησυχίας για τη γερμανική οικονομία είναι το γεγονός ότι ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009, στις 90,8 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης