Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τrump: Μου αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά δεν θα το πάρω γιατί το παιχνίδι είναι «στημένο»

Τrump: Μου αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά δεν θα το πάρω γιατί το παιχνίδι είναι «στημένο»
«Το έδωσαν στον Obama μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο - Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που συμφωνώ μαζί του» είπε ο Trump στον ΟΗΕ
«Θα μπορούσα να λάβω το Νόμπελ Ειρήνης για πολλά πράγματα, αν το έδιναν τίμια, αλλά δεν συμβαίνει αυτό», είπε ο πρόεδρος Donald Trump, σήμερα 23/9, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, για πολλούς λόγους, όμως δεν θα το πάρει επειδή το «παιχνίδι» είναι στημένο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους προκατόχους του, αναφέρεται στο περίβλεπτο βραβείο.
Αφότου κάποιοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έριξαν την ιδέα να του απονεμηθεί το Νόμπελ για τους χειρισμούς του στο ακανθώδες ζήτημα της Βόρειας Κορέας, έχει επανέλθει πολλές φορές στην ιδέα αυτή.
«Το έδωσαν στον (Barack) Obama αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο. Ξέρετε κάτι; Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία συμφωνώ μαζί του», χαριτολόγησε.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, στις 10 Δεκεμβρίου 2009, ο Obama είχε παραδεχτεί τη «σημαντική αμφισβήτηση» που προκάλεσε αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση, στην αρχή της πρώτης θητείας του.
«Είμαι στην αρχή, όχι στο τέλος της δουλειάς μου στην παγκόσμια σκηνή», σχολίασε.
Εκτός από τον Obama, άλλοι τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης: ο Theodor Rousevelt, ο Woodrow Wilson και ο Jimmy Carter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης