Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Rama: Να κατοχυρώσετε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας

Μητσοτάκης σε Rama: Να κατοχυρώσετε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε Rama
Με τον Αλβανό ομόλογό του, Edi Rama, συναντήθηκε σήμερα (23/9) ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.
Συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Rama δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Rama, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.
Στην έναρξη της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε πώς είναι η κατάσταση στη Αλβανία μετά τον σεισμό.
Ο κ. Rama απάντησε ότι είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί και πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να προσφύγει στην βοήθεια της χώρας μας.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα μας φυσικά θα βοηθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης