Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο στην PwC από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Παραβίασε τους κανόνες περί ανεξαρτησίας των ελεγκτών

tags :
Πρόστιμο στην PwC από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Παραβίασε τους κανόνες περί ανεξαρτησίας των ελεγκτών
PwC: Πληρώνει 7,9 εκ. δολάρια σε διακανονισμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η ελεγκτική εταιρεία PwC, συμφώνησε να πληρώσει 7,9 εκ. δολάρια σε διακανονισμό με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) καθώς παραβίασε τους κανόνες περί ανεξαρτησίας ελεγκτών, ασκώντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η ποινή της PwC περιλαμβάνει ένα πρόστιμο 3,5 εκ. δολαρίων καθώς και περισσότερα από 4,4 εκ. δολάρια τόκων.
ΗSEC ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ανέλαβε μη ελεγκτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σχετικού με το σχεδιασμό και την εφαρμογή των συστημάτων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης ενός πελάτη. Επιπλέον, η SEC δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον εκτεταμένο ρόλο της στην Αμερικανικής Εποπτικής Αρχής (PCAOB).
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύει την Αμερικανική Εποπτική Αρχή, όργανο εποπτείας των ελεγκτών, το οποίο έχει επιφορτιστεί με τη συντήρηση των υπό διαπραγμάτευση εταιρειών. Έχει επίσης την αρμοδιότητα να επιθεωρεί τους ελεγκτές.
Η εντολή της Δευτέρας 23/9 έρχεται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιδιώκει την εξάλειψη των καταχρήσεων από τις ελεγκτικές που ελέγχουν τις εταιρείες.
Η PwC δεν αναγνώρισε ή αρνήθηκε την παραβίαση, αλλά συμφώνησε να αξιολογήσει τις μη ελεγκτικές της υπηρεσίες και να προβεί σε ανασκόπηση των τρεχόντων ελέγχων ποιότητας που συμμορφώνονται με κανόνες σχετικά με την ανεξαρτησία του ελεγκτή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης