Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τοποθετούνται σε 100 ιδιωτικές εταιρείες - Συμπεριλαμβάνεται η Alibaba

tags :
Κίνα: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τοποθετούνται σε 100 ιδιωτικές εταιρείες - Συμπεριλαμβάνεται η Alibaba
Παρεμβαίνει το Πεκίνο στις ιδιωτικές εταιρείες
Κυβερνητικούς αξιωματούχους σε 100 ιδιωτικές εταιρείες τοποθετεί η κινεζική κυβέρνηση.
Οι αξιωματούχοι πρόκειται να σταλούν για εργασία σε 100 ιδιωτικές εταιρείες στον τεχνολογικό κόμβο του Hangzhou σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ΜΜΕ ανέφερεαν ότι η κυβέρνηση θα μεταφέρει τους αντιπροσώπους σε εταιρείες όπως η Alibaba, η Geyyly Holdings και η Wahaha.
Ο πλήρης κατάλογος των εταιρειών δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρει το CNBC, η οδηγία αυτή είναι μια προσπάθεια του Πεκίνου να ενισχυθεί η οικονομία στην ανατολική επαρχία Zhejiang.
Είναι η τελευταία προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να μεταμορφώσει και να αναβιβάσει τνη οικονομία της χώρας. Η βασική στρατηγική της, Made in China 2025, στοχεύει να προσελκύσει στην Κίνα βιομηχανίες υψηλής αξίας όπως η ρομποτική και η αεροδιαστημική.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα εργαστούν και στο αρχείο της Alibaba, η οποία απασχολεί 20.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία πάντως δήλωσε πως η παρουσία τους δεν θα διαταράξει τις δραστηριότητές του.
Παρά την ισχυριζόμενη ότι η κίνηση δεν είναι παρά μια "καινοτόμος" οικονομική στρατηγική, η προσθήκη κυβερνητικών αξιωματούχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εγείρει περαιτέρω ανησυχίες για την κρατική παρέμβαση στις κινεζικές εταιρείες.
Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, οι οργανισμοί μπορούν να αναγκαστούν να παραδώσουν δεδομένα στο κράτος, εάν τους ζητηθεί.
Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης για την ασφάλεια λόγω ανησυχιών ότι αυτοί οι νόμοι θα μπορούσαν να επιτρέψουν κρατική κατασκοπεία αν η εταιρεία έχει πρόσβαση στην παγκόσμια υποδομή δικτύου 5G.
Η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς εναντίον της, αλλά αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιαπωνίας, έχουν απαγορεύσει την Huawei να προμηθεύει εξαρτήματα για δίκτυα 5G.
Το κινεζικό κράτος αρνείται ισχυρισμούς ότι μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά η τοποθέτηση εκατοντάδων κυβερνητικών αξιωματούχων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αφυπνίσει τις ξένες ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο εξουσίας που έχει το κράτος έναντι των εγχώριων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης