Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να επανέλθουν με σοβαρότητα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

CNBC: ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να επανέλθουν με σοβαρότητα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να επανέλθουν με σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
Είναι καιρός για τις ΗΠΑ και την Κίνα να επιστρέψουν με σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις για μία εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Κίνας, Zhu Guangyao.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι ο κόσμος θα δει φέτος την ασθενέστερη ανάπτυξη από την οικονομική κρίση του 2008-09.
"Η ανάπτυξη αναμένεται να βρεθεί στο -2,9% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημάδι", δήλωσε ο Zhu Guanyao.
Η εμπορική συμφωνία με αμοιβαίο σεβασμό θα έχει όφελος όχι μόνο για τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και για όλο τον κόσμο.
Την Παρασκευή 20/9, οι Κινέζοι διαπραγματευτές που βρίσκονταν στις ΗΠΑ αναχώρησαν νωρίτερα για την Κίνα, κίνηση η οποία είχε αρνητική επίδραση στην Wall Street.
Ωστόσο τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η αποχώρηση δεν είχε καμιά σχέση με τον εμπορικό πόλεμο, ενώ το ΥΠΟΙΚ επεσήμανε πως "οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές".
Οι παγκόσμιες αγορές έχουν συγκρατηθεί από την παρατεταμένη εμπορική πάλη ΗΠΑ-Κίνας, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι θα μπορούσε να ανατρέψει τον κόσμο σε ύφεση.
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang δήλωσε ότι θα είναι "πολύ δύσκολο" για την οικονομία της Κίνας να αναπτυχθεί με ρυθμό 6% ή περισσότερο, λόγω της υψηλής βάσης από την οποία άρχισε και του περίπλοκου διεθνούς σκηνικού. Το δεύτερο τρίμηνο του 2019 το ΑΕΠ της Κίνας σημείωσε άνοδο της τάξης του 6,2%.
Ο Zhu Guanyao παράλληλα επεσήμανε ότι οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ σίγουρα δεν ευνοούν την κινεζική οικονομία και ότι η κατάσταση πρέπει να ελεγχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης