Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώχευση Thomas Cook: 15.000 «εγκλωβισμένοι» τουρίστες στην Κύπρο

Πτώχευση Thomas Cook: 15.000 «εγκλωβισμένοι» τουρίστες στην Κύπρο
15.000 "εγκλωβισμένοι" τουρίστες στην Κύπρο λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook
Πάνω από 15.000 παραθεριστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κύπρο μετά την κατάρρευση της Thomas cook, κάτι που επιβαρύνει τα ξενοδοχεία με πιθανές απώλειες εκατομμυρίων.
Στην Κύπρο, οι αφίξεις με την Thomas Cook ετησίως ξεπερνούν τα 250.000 άτομα, αντιπροσωπεύοντας έως το 6% όλων των αφίξεων. Εξάλλου το νησί είναι ένα δημοφιλές μέρος για γάμους για τους Βρετανούς.
Ο Σάββας Πέρδιος, Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, δήλωσε πως "θα εργαστούμε σκληαρά. Πιστεύω ότι το μέρος των αφίξεων που θα χάσουμε, θα αντισταθμιστεί με κάποιο τρόπο από την αγορά αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία". Παράλληλα όμως τόνισε πως τα κυπριακά ξενοδοχεία έχασαν περίπου 50 εκ. ευρώ, το οποίο δεν θα είναι εύκολο να αποκατασταθεί.
Στο νησί βρίσκονται 15.000 τουρίστες (από Βρετανία, σκανδιναβικές χώρες και Γερμανία), που έχουν ταξιδέψει μέσω της Thomas Cook, με τις χώρες προέλευσής τους να έχουν την ευθύνη επαναπατρισμού τους, αλλά και τα έξοδα για τη φιλοξενία τους στην Κύπρο.
Η Βρετανική Πρεσβεία στην Κύπρο όμως δήλωσε πως θα καταρτίσει ομάδες που θα διευκολύνουν τους εγκλωβισμένους της Thomas Cook στα αεροδρόμια, να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πάντως, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook, η British Airways ανακοίνωσε αύξηση τιμών για τους προορισμούς της.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης