Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας
Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη και Λ. Σοφουλάκη κατέθεσε σήμερα (23/9/2019) ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis.
Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε ως μάρτυρας σχετικά με τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης σκευωρίας και πιθανής παρέμβασης της προηγούμενης κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα.
Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
«Δεν θα σας πω τίποτα. Θα τηρήσω τη μυστικότητα της διαδικασίας. Όλα είναι στο υπόμνημα», περιορίστηκε να πει ο κ. Στουρνάρας.
Για την υπόθεση της Novartis είχε πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή για 10 πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλεγόταν και το όνομα του κ. Στουρνάρα.
Σημειώνεται πως ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του κ.Στουρνάρα για ανάκληση των εισαγγελικών παραγγελιών με τις οποίες χαρακτηρίστηκαν «προστατευόμενοι μάρτυρες» ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση».
Ο κ.Στουρνάρας κατέθεσε τον Μάρτιο του 2018 μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δύο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Με τη μήνυσή του ο κ. Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δύο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», όπως είναι η νομική επίσημη ορολογία τους, μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στις οποίες ενέπλεξαν στην υπόθεση τον κεντρικό τραπεζίτη.
Μετά τον κ.Στουρνάρα, αναμένεται να καταθέσει και η παραιτηθείσα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την οποία διαδέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη.

(Αρχική ενημέρωση Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 7:46)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης