Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Προωθούμε την εξωστρέφεια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κεραμέως: Προωθούμε την εξωστρέφεια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
«Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει και ξένους φοιτητές», είπε η υπουργός Παιδείας
Με στόχο την συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι η παρουσία της στη Νέα Υόρκη έχει δύο στόχους: Ο πρώτος είναι η συμμετοχή στην παγκόσμια δράση για το κλίμα.
«Συμμετείχα σε πρωτοβουλία της Ελλάδας, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσον αφορά στον ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή».
Ο δεύτερος στόχος, ανέφερε η κ. Κεραμέως είναι η συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος και κυρίως της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
«Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει και ξένους φοιτητές...
Να καταστήσουμε την ελληνική εκπαίδευση εξωστρεφή και να αναπτύξουμε τις συνεργασίες και την ανταλλαγή φοιτητών με άλλες χώρες.
Η εξωστρέφεια σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης είναι στόχος της κυβέρνησης».
Η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με την ομόλογό της Mairy Reis αλλά και με υπευθύνους του Columbia.
Παράλληλα η υπουργός ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο για την διεύρυνση της δυνατότητας δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων, αλλά και ένα πληρέστερο πλαίσιο για ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων. Στα ξενόγλωσσα τμήματα θα έχουν την δυνατότητα να σπουδάζουν αλλοδαποί φοιτητές, εκτός ΕΕ, έναντι καταβολής διδάκτρων.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας είναι τμήμα του στρατηγικού διαλόγου της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, που θα ενταθεί μετά τις 5 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει συναντηθεί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης