Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τον Οκτώβριο του 2019 θα δούμε τρελά πράγματα στις αγορές

tags :
Goldman Sachs: Τον Οκτώβριο του 2019 θα δούμε τρελά πράγματα στις αγορές
Αυτό τον Οκτώβριο του 2019 γιατί αναμένονται τρελές καταστάσεις;
Μην ανησυχείτε για τον Σεπτέμβριο…. τον Οκτώβριο του 2019 θα δούμε τρελά πράγματα στις αγορές αναφέρει σε ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
H παρελθούσα εμπειρία διδάσκει ότι συνήθως τον Οκτώβριο συμβαίνουν τα πιο περίεργα πράγματα στις αγορές.
Όταν η χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 1929, ξεκίνησε τη χειρότερη οικονομική ύφεση που βίωσε ποτέ ο πλανήτης.
Τον Οκτώβριο του 1987, σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη.
Τα εφιαλτικά γεγονότα του Οκτωβρίου 2008 διαμόρφωσαν το σκηνικό για μια "μεγάλη ύφεση" από την οποία δεν έχουμε ακόμη ανακάμψει πλήρως.
Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει κάτι παρόμοιο τον Οκτώβριο του 2019;
Σύμφωνα με την Goldman Sachs η χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε σύντομα "να τρελαθεί ξανά"
Η Wall Street βρίσκεται τώρα πολύ κοντά στο να σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Ταυτόχρονα η μεταβλητότητα των μετοχών ήταν κατά 25% υψηλότερη τον Οκτώβριο κατά μέσο όρο από το 1928, σύμφωνα με τη Goldman.
Οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών παρατηρήθηκαν σε κάθε βασικό χρηματιστηριακό δείκτη αναφοράς τον Οκτώβριο τα τελευταία 30 χρόνια, ανέφερε η Goldman.
Γιατί ο Οκτώβριος είναι ο πιο ασταθής μήνας του έτους;
«Πιστεύουμε ότι η υψηλή αστάθεια του Οκτωβρίου είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση είναι μια κρίσιμη περίοδος για πολλούς επενδυτές και εταιρείες που διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια  έως το τέλος του ημερολογιακού έτους

Αυτό τον Οκτώβριο του 2019 γιατί αναμένονται τρελές καταστάσεις;


Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν είχε παρέμβει στην αγορά repos από το 2008, αλλά αυτή την εβδομάδα η κρίση ρευστότητας ήταν τόσο άσχημη ώστε η Fed προχώρησε σε παρεμβάσεις έκτακτης ανάγκης επαναγοράζοντας repos.
H Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επείγουσες παρεμβάσεις «σε καθημερινή βάση για τις επόμενες τρεις εβδομάδες»
H FED Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα προσφέρει δισεκατομμύρια ρευστότητα σε καθημερινή βάση για τις επόμενες τρεις εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.
Η Fed θα προσφέρει έως και 75 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε συμφωνίες επαναγοράς - ανταλλαγή ασφαλών περιουσιακών στοιχείων για μετρητά για πολύ σύντομες περιόδους - μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
 Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει τρεις πράξεις "repo" 14 ημερών ύψους τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκαστη.
Εάν όλα ήταν καλά γιατί η FED έπρεπε να παρέμβει με ενέσεις  έκτακτης ανάγκης που δεν είχε πράξει τα τελευταία 11 χρόνια;
Και αυτό έρχεται σε μια εποχή που η επιδείνωση της οικονομίας των ΗΠΑ φαίνεται να επιταχύνεται.
Κάποιοι κλάδοι στις ΗΠΑ ήδη βρίσκονται σε ύφεση.
Ο κατασκευαστικός τομέας των ΗΠΑ "βρίσκεται ήδη σε ύφεση" και η συνολική οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί "στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο James Bullard αξιωματούχος της FED εξηγώντας γιατί διαφώνησε στην πρόσφατη συνάντηση της Fed και ήθελε μείωση επιτοκίων -0,50%.
Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην οικονομία μειώνεται καθώς ο Δείκτης Οικονομικής Εμπιστοσύνης της Gallup συνεχίζει να υποχωρεί ενώ οι πολίτες όλο και περισσότεροι προβλέπουν ύφεση.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές των Η.Π.Α. προβλέπουν ισχυρή πτώση στο ορατό μέλλον.
Οι αμερικανοί αρχίζουν να αλλάζουν ψυχολογία, αρχίζουν να ανησυχούν ότι κάτι θα συμβεί στην οικονομία.  
Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εντελώς απροετοίμαστοι για αυτό που πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης