Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όρια του λιμού η Υεμένη, εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια

Στα όρια του λιμού η Υεμένη, εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια
Υεμένη: Αριθμός - ρεκόρ 12,4 εκατ. ανθρώπων έλαβε επισιτιστική βοήθεια τον Αύγουστο
Στο επίπεδο ρεκόρ των 12,4 εκατ. ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων στην Υεμένη που έλαβε επισιτιστική βοήθεια τον Αύγουστο, η πρώτη φορά που η βοήθεια έφθασε στο σύνολο του στοχευόμενου πληθυσμού, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP).
Την ίδια ώρα, το WFP ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να χρειάζεται 600 εκατ. δολάρια από δωρητές για να παράσχει επισιτιστική βοήθεια χωρίς διακοπή για τους επόμενους έξι μήνες στη χώρα.
Οι χορηγούμενες αυτές ποσότητες μπορεί να διακοπούν από τον Οκτώβριο, εάν δεν συγκεντρωθούν κεφάλαια, συμπλήρωσε.
Οι δυνάμεις των Χούτι και ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, εναντίον του οποίου μάχονται οι Χούτι, έχουν χρησιμοποιήσει την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα ως εργαλείο πολιτικής, επιτείνοντας αυτό που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με υψηλά ποσοστά σοβαρού υποσιτισμού παιδιών.
«Τα νέα στοιχεία από την διανομή του Αυγούστου υποδεικνύουν ότι το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών παρείχε τον Αύγουστο επισιτιστική βοήθεια στον αριθμό ρεκόρ των 12,4 εκατ. ανθρώπων που βρίσκονταν σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας.
Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει ποτέ επιτευχθεί», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του WFP Ερβέ Βερχούζελ.
Οι μερίδες φαγητού του WFP έφθαναν προηγουμένως σε περίπου 11 εκατ. Υεμενίτες τον μήνα.
Ο οργανισμός είχε αναστείλει τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σανάα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, στις 20 Ιουνίου καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι το φαγητό στέλνεται αλλού, μέσω τοπικού συνδέσμου, και δεν δίδεται σε ευπαθείς ομάδες.
Ωστόσο, διατήρησε τα επισιτιστικά προγράμματα μόνο για τα υποσιτισμένα παιδιά, καθώς και για τις εγκύους και τις θηλάζουσες μητέρες.
Δύο μήνες αργότερα ο WFP ξεκίνησε και πάλι τη διανομή σε 850.000 ανθρώπους στη Σανάα, ύστερα από συμφωνία με τους Χούτι που ελέγχουν την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης