Στον «αέρα» η συμμετοχή Rouhani (προέδρου Ιράν) στην Γ.Σ. του ΟΗΕ

Στον «αέρα» η συμμετοχή Rouhani (προέδρου Ιράν) στην Γ.Σ. του ΟΗΕ
Να μην μεταβεί στην Νέα Υόρκη για την Γ.Σ. του ΟΗΕ σκέφτεται ο Rouhani
Να ακυρώσει την εμφάνισή του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα σκέφτεται ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani.
Η Τεχεράνη δήλωσε ότι σκέφτεται να ανακαλέσει το ταξίδι στην Νέα Υόρκη για την Γ.Σ. του ΟΗΕ, εάν οι ΗΠΑ δεν εκδώσουν βίζες για την αντιπροσωπεία της "μέσα στις επόμενες ώρες".
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Ιρανός ΥΠΕΞ Javad Zarif θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη το πρωί της Παρασκευής (20/9) και ο Rouhani την Δευτέρα.
Τα κρατικά μέσα στο Ιράν κατηγόρησαν τον Donald Trump για τις θεωρήσεις της βίζας.
Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχει ενταθεί εκ νέου μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco. Ο Donald Trump κατηγόρησε ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις, με την Τεχεράνη να δηλώνει πως οποιαδήποτε στρατιωτική πρωτοβουλία της θα προκαλέσει μια "άμεση απάντηση".
Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία και πληροφορίες που θα δείχνουν εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παράσχει πληροφορίες για τις επιθέσεις του Σαββάτου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, κατά τις οποίες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ο Σαουδάραβας εκπρόσωπος θα δείξει και τα ιρανικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.
Την ίδια άποψη περί εμπλοκής του Ιράν συμμερίζονται και οι ΗΠΑ, οι οποίες πιστεύουν ότι οι επιθέσεις έγιναν από το νοτιοδυτικό Ιράν και ότι σε αυτές χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι και drones.
Το Ιράν αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στην επίθεση.
Ο Trump σήμερα (18/9) έδωσε εντολή στον ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin να επιβάλει νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS