Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει την τιμή στόχο σε Εθνική και Πειραιώς η Eurobank Equities, μειώνει σε Alpha Bank

tags :
Αυξάνει την τιμή στόχο σε Εθνική και Πειραιώς η Eurobank Equities, μειώνει σε Alpha Bank
Η Eurobank Equities επισημαίνει την ισχυρή θετική σύνδεση ανάμεσα στην αγορά ακινήτων και τη μείωση των NPEs, τα οποία αποτελούν και τον μεγάλο στόχο των τραπεζικών διοικήσεων
Τη σύσταση buy (αγορά) διατηρεί για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής η Eurobank Equities, αν και στην πρώτη μείωσε την τιμή στόχο και στη δεύτερη την αύξησε.
Ειδικότερα, η Eurobank Equities μείωσε στα 2,2 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, από 2,30 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Εθνική αύξησε την τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ, από 3 ευρώ προηγουμένως.
Για την Πειραιώς η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 3,20 ευρώ, από 2,90 ευρώ προηγουμένως, αλλά τηρώντας τη σύσταση hold (διακράτηση).
Image
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, οι πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο της ανάπτυξης, καθώς και της προσέλκυσης των επενδύσεων, θα δώσουν ώθηση στην οικονομία, και ειδικά στην αγορά ακινήτων, ενισχύοντας παράλληλα και τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.
Επίσης, η πιθανή εφαρμογή του προγράμματος APS για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η πλήρης άρση των capital controls θα στηρίξουν την ανάκαμψη των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών.
Τα παραπάνω ενισχύουν τις επενδυτικές συστάσεις των ελληνικών τραπεζών, με εκτίμηση για βελτίωση του δείκτη TBVs κατά 21% και του δείκτη Core Tier I πάνω από 300 μονάδες βάσης στο θετικό (bull) σενάριο την επόμενη τριετία.
Η Eurobank Equities επισημαίνει στην ανάλυσή της την ισχυρή θετική σύνδεση ανάμεσα στην αγορά ακινήτων και τη μείωση των NPEs, τα οποία αποτελούν και τον μεγάλο στόχο των τραπεζικών διοικήσεων.
Η εφαρμογή του σχεδίου APS θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν κατά 40% τους δείκτες NPEs στο θετικό σενάριο, με καλύτερους όρους στις αποτιμήσεις και το κεφαλαιακό κόστος.
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα, με τους μεγαλύτερους κινδύνους να έρχονται κυρίως από το εξωτερικό περιβάλλον, τους οποίους εντοπίζει στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και σε ένα ένα Brexit δίχως συμφωνία.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Eurobank Equities οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με discount 50% σε σχέση με τον κλάδο της Ευρωζώνης, αφού κινούνται στο 0,35x σε όρους TBV.
Υπό τα παραπάνω, η Eurobank Equities αναβαθμίζει και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της κερδοφορίας, εξαιτίας της βελτίωσης των εσόδων, των ενεργειών των διοικήσεων και του καλύτερου outlook της ελληνικής οικονομίας.
Οι νέες εκτιμήσεις για τα προ προβλέψεων κέρδη (PPI) είναι κατά 2% υψηλότερα για την περίοδο 2019-2021, ενώ οι νέες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη είναι υψηλότερες κατά 14%, εξαιτίας του ότι ο δείκτης Return on Equity (RoE) δεν θα ξεπεράσει σε άνοδο το μονοψήφιο ποσοστό.

Εκτιμήσεις Eurobank Equities για τα μεγέθη της Alpha Bank
Image
Εκτιμήσεις Eurobank Equities για τα μεγέθη της Εθνικής
Image

Εκτιμήσεις Eurobank Equities για τα μεγέθη της Πειραιώς
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης