Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης σε Reuters: Η συμφωνία με την Eldorado δεν θα κλείσει με κάθε κόστος

tags :
Χατζηδάκης σε Reuters: Η συμφωνία με την Eldorado δεν θα κλείσει με κάθε κόστος

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερα δικαιώματα εκμετάλλευσης και προστασία του περιβάλλοντος
Περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερα δικαιώματα εκμετάλλευσης και προστασία του περιβάλλοντος της περιοχές είναι οι στόχοι της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την καναδική εταιρεία Eldorado Gold.
«Θέλουμε να προχωρήσουμε με μια σύμβαση, που -από τη μία πλευρά- θα στέλνει ένα φιλοεπιχειρηματικό μήνυμα και από την άλλη πλευρά μια σύμβαση που θα διασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερα δικαιώματα εκμετάλλευσης και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή.
Αυτό που έχουμε πει στην Eldorado Gold είναι ότι δεν θέλουμε αυτές οι διαπραγματεύσεις να "κόψουν ταχύτητα" αλλά επίσης εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα μας παρουσιάσουν.
Δεν μπορούμε να κλείσουμε συμφωνία με κάθε κόστος» συνέχισε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η Eldorado έχει δύο ορυχεία και δύο αναπτυξιακά έργα στη Βόρεια Ελλάδα και η επένδυση που σχεδιάζει θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, τα projects έχουν "κολλήσει" πολλές φορές λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών και των ανησυχιών για το περιβάλλον.
Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση εξέδωσε άδειες για το project της Eldorado στις Σκουριές.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην πώληση της ΔΕΠΑ τονίζοντας «έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον».
Παράλληλα, όσον αφορά τη ΔΕΗ δεσμεύθηκε ότι το δημόσιο θα διευθετήσει τις οφειλές στη ΔΕΗ σε αντάλλαγμα για την παροχή φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτους πελάτες και απομακρυσμένα νησιά.
«Είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ και θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης