Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βερολίνο ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Maas και Schaeuble

Στο Βερολίνο ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Maas και Schaeuble
Ο επαναπροσδιορισμός και η ανασύνταξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους παραδοσιακούς συμμάχους στην Ευρώπη ο στόχος της επίσκεψης Δένδια
Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος θα έχει σήμερα Δευτέρα 16/9 συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του, Haiko Maas και με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Wolfgang Schaeuble.
Στόχος της επίσκεψης Δένδια, ο οποίος θα έχει επίσης συνάντηση με τους επικεφαλής των έγκριτων δεξαμενών σκέψης, DGAP (Γερμανική Εταιρία για την Εξωτερική Πολιτική) και SWP  (Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής), Daniela Schwarzer και Volker Perthes αντίστοιχα, είναι ο επαναπροσδιορισμός και η ανασύνταξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους παραδοσιακούς συμμάχους και τους εταίρους της «παλαιάς Ευρώπης», η οποία αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας και του διαλόγου με τη Γερμανία και σε αυτή τη βάση, αναμένεται να συζητηθούν τόσο η ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας - η Γερμανία θα είναι εξάλλου η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ 2020 - όσο και ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, σε συνέχεια της ανάληψης καθηκόντων από την καινούργια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ζήτημα του Brexit ενώ αναμένεται να εξετασθούν ζητήματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται την τρέχουσα περίοδο για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2020-2027 (ΠΔΠ) της ΕΕ.
Επιπλέον, θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Σημαντικό ζήτημα θα αποτελέσει και η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνονται επίσης θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και διμερώς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης