Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ 14 Σεπτεμβρίου - Οι βασικοί άξονες κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ 14 Σεπτεμβρίου - Οι βασικοί άξονες κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση
Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο Βελλίδειο στις 19.30 μμ
Στη Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της πολιτικής επικαιρότητας σήμερα 14/9 καθώς ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ στις 19:30 πραγματοποιεί ομιλία στο εκθεσιακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αυτή τη φορά όμως, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξαπολύσει εφ όλης της ύλης επίθεση προς την πολιτική της κυβέρνησης ενώ θα εστιάσει την ομιλία του στα πρωτογενή πλεονάσματα και τα εργασιακά.
Άλλωστε ένα δείγμα γραφής έδωσε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη με την σφοδρή κριτική για το μετρό της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση, στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκαταλέγονται η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, η στάση του κόμματος στα μείζονα θεσμικά ζητήματα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού καθώς και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε ότι αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει απολογισμό του τελευταίου έτους, ξεκινώντας από την ΔΕΘ πέρυσι, προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο της δικής του διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι πραγματοποίησε το σύνολο των δεσμεύσεών του.
Επιπροσθέτως, αναμένεται να επιμείνει στη θέση του ότι τα θετικά μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση οικειοποιείται τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ψηλά στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τα εργασιακά για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει ότι καταργούνται θεμελιώδεις ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων.
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση πως προωθεί το πελατειακό κράτος και την κατάλυση των θεσμών.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει λόγο για δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά σε ότι αφορά τους εργαζόμενους καθώς επίσης, για άλωση του κράτους και των θεσμών από τη νέα κυβέρνηση.
Παράλληλα, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε φοροελαφρύνσεις που όπως θα τονίσει ήταν προγραμματισμένες καθώς και στη λύση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.  
Ενώ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στη συμφωνία των Πρεσπών  όπου σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση εκμεταλλευόμενος πολιτικά το γεγονός ότι ο νέος Έλληνας επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.  
Με ενδιαφέρον πάντως, αναμένονται και οι τοποθετήσεις του αναφορικά με το θέμα της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, το νέο εκλογικό νόμο αλλά και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Θεωρείται βέβαιο, ότι περίοπτη θέση στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα κατέχει και το προσφυγικό.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει και από την Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε στο εν λόγω ζήτημα και άργησε να αντιδράσει.
Η επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την συνέντευξη τύπου η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις  12:30 το μεσημέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης