Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τις ευρωαγορές στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Στο +0,47% ο DAX

Κέρδη για τις ευρωαγορές στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Στο +0,47% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε με κέρδη +0,34%
Μπορεί να μην έπεισε τους επενδυτές το νέο πακέτο μέτρων της ΕΚΤ, ωστόσο οι αγορές έφτασαν στην τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,47% στις 12.468,53 μονάδες.
Image
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 7.3697.46 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,22% στις 5.655,46 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,44% στις 22.181,41 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε με κέρδη +0,34% στις 391,79 μονάδες.
Image
Οι μετοχές που σχετίζονται με το εμπόριο, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, κατέγραψαν άνοδο, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας. Οι παγκόσμιες αγορές έλαβαν επίσης ώθηση αφού ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα αποκλείσει μια προσωρινή εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Image
Παράλληλα και ο κλάδος των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 2%. Η μετοχή της Deutsche Bank συγκεκριμένα κατέγραψε κέρδη +3,19%.
Image
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης την Πέμπτη 12/9, το οποίο θα προβεί σε αγορές καθαρών περιουσιακών στοιχείων 20 δισ. ευρώ ανά μήνα για όσο διάστημα κρίνει απαραίτητη η ίδια.
Η απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι απηχεί την επιφυλακτική στάση των "γερακιών" του διοικητικού συμβουλίου, με τις αγορές να ανέμεναν ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της ήδη αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Βέβαια, παράλληλα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,50%, από -0,40% προηγουμένως.
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων  θα μειωθεί στο -0,50%, από -0,40%, ενώ τα επιτόκια των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα που συμβαδίζουν με την επιδίωξή του μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης