Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Παράταση στην επιχείρηση καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων

tags :
ΕΕ: Παράταση στην επιχείρηση καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων
Παράταση στην ευρωπαϊκή επιχείρηση καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε χθες (13/9) να παρατείνει την εντολή της αμφιλεγόμενης επιχείρησής της για την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων στις ακτές της Λιβύης για άλλους έξι μήνες, πάντως οι ναυτικές επιχειρήσεις της στη Μεσόγειο συνεχίζουν να τελούν υπό αναστολή.
Η απόφαση, που έλαβαν οι αντιπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφαλείας στις Βρυξέλλες, μένει να επικυρωθεί επίσημα από τις κυβερνήσεις τους.
Οι ναυτικές περιπολίες στο πλαίσιο της Επιχείρησης Σοφία στη Μεσόγειο τερματίστηκαν τον Μάρτιο, εν μέσω των διαφωνιών και των αντεγκλήσεων για το πώς πρέπει να ανακατανέμονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα.
Η απόφαση της Πέμπτης σημαίνει ότι η αποστολή -η ισχύς της εντολής της οποίας εξέπνεε στα τέλη Σεπτεμβρίου- θα συνεχίσει να μην παρακολουθεί τη δραστηριότητα των διακινητών κατά μήκος των λιβυκών ακτών, ούτε να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Η Επιχείρηση Σοφία, η οποία άρχισε το 2015, συνεχίζει πάντως να περιλαμβάνει την προσφορά αεροπορικής υποστήριξης και εκπαίδευσης στην Ακτοφυλακή της Λιβύης, σώμα υπαγόμενο στον στρατό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.
Εντέλλεται εξάλλου να εγγυάται την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε το 2011 στην εμπόλεμη χώρα της βόρειας Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης