Κατά της UBS για το ομόλογο σε ελβετικό φράγκο της Folli Follie στρέφεται η Alcimos

Κατά της UBS για το ομόλογο σε ελβετικό φράγκο της Folli Follie στρέφεται η Alcimos
Το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, καθώς οι απαιτήσεις ενδέχεται να παραγραφούν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2019
Κατά της UBS, στην υπόθεση του ομολόγου ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων της FF Group Finance Luxembourg, το οποίο τελούσε υπό την εγγύηση της Folli Follie, στρέφεται το fund Alcimos.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Alcimos Limited, εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την ελβετική Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Schweiz) GmbH παρέχει συμβουλές σχετικά με τα πλεονεκτήματα μιας πιθανής ευθύνης των κατόχων των χρεογράφων ύψους 150.000.000 ελβετικών φράγκων (ISIN CH0385518052) που εκδόθηκαν από την FF Group Finance Luxembourg II και είναι εγγυημένα από την Folli-Follie.
Με βάση την εισήγηση της QE, η Alcimos καλεί τους ενδιαφερόμενους ομολογιούχους να συμμετάσχουν σε ομαδική διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων της Ζυρίχης κατά της UBS.
Το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, καθώς με βάση τις σχετικές διατάξεις της ελβετικής νομοθεσίας, οι απαιτήσεις ενδέχεται να παραγραφούν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2019.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η UBS είχε καταγγείλει το ομόλογο Folli Follie σε ελβετικό φράγκο, ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και λήξεως 2021.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις 14 Αυγούστου 2018, η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, παραδεχόμενη ότι ο λόγος για τον οποίο η Folli Follie κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007 ήταν η προστασία της από τους ομολογιούχους.
Ένα Schuldschein (πρόκειται για μια δανειακή σύμβαση μεταξύ δύο αντισυμβαλλόμενων, η οποία διέπεται από το γερμανικό δίκαιο) καταγγέλθηκε στις 9 Αυγούστου 2018, γεγονός που κατέστησε την οφειλή ληξιπρόθεσμη και οδήγησε στην κατάπτωση της σχετικής εγγύησης που έχει δοθεί από την εταιρία.
Οπως είχε ανακοινώσει τότε η UBS, με την ιδιότητά της ως εκπροσώπου των ομολογιούχων κατόχων της έκδοσης της FF Group Finance Luxembourg, η Folli Follie της γνωστοποίησε ένα γεγονός αθέτησης των συμβατικών όρων του ομολόγου (όρος 8–γ).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS