Αποστολάκης: Το στρατιωτικό υλικό από τη Λέρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες

Αποστολάκης: Το στρατιωτικό υλικό από τη Λέρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες
Ο Erdogan δεν θα κάνει πίσω, στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου είπε ο τέως υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση πως το στρατιωτικό υλικό που εκλάπη από τη ναυτική βάση στη Λέρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες διατύπωσε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και αναφερόμενος στην υπόθεση της Λέρου ο κ.Αποστολάκης υποστήριξε πως «οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών αρχών».
«Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα» είπε ο κ.Αποστολάκης, τονίζοντας πως «δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε».
«Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά ζητήματα ο στρατός είναι σοβαρός.
Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πατριώτες και αγαπούν αυτό που κάνουν.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι σχετικά με το τι παρέχεται σε κάθε μονάδα» είπε ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
«Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης, εκτιμώντας πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω, μιας και ο στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.
«Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει» τόνισε ο κ.Αποστολάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS