Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν έπεισε τους επενδυτές ο Draghi - Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Δεν έπεισε τους επενδυτές ο Draghi - Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές
Oι μετοχές που σχετίζονται με το εμπόριο, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καταγράφουν άνοδο, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Δεν έπεισε τους επενδυτές το νέο πακέτο μέτρων της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης να καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ωστόσο οι αγορές οδεύουν προς την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.
Στο ταμπλό, οι μετοχές που σχετίζονται με το εμπόριο, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καταγράφουν άνοδο, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται οριακά 0,14% στις 12.429 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει οριακή μεταβολή -0,02% στις 7.3432 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,15% στις 5.650 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,31% στις 22.151 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 0,25% στις 9.105 μονάδες.
Σε επίπεδο επιχειρηματικών εξελίξεων, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται 1,8%, καθώς έγινε η πρώτη μεταξύ 16 εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που προχώρησε σε διακανονισμό των κατηγοριών ότι είχε συνωμοτήσει για τη χειραγώγηση τιμών ομολόγων που εκδόθηκαν από τις Fannie Mae και Freddie Mac.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη το νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 20 δισ. ευρώ μηνιαίως.
Οι αγορές τίτλων θα αρχίσουν το Νοέμβριο του 2019.
Η απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι απηχεί την επιφυλακτική στάση των "γερακιών" του διοικητικού συμβουλίου, με τις αγορές να ανέμεναν ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της ήδη αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Βέβαια, παράλληλα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,50%, από -0,40% προηγουμένως.
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων  θα μειωθεί στο -0,50%, από -0,40%, ενώ τα επιτόκια των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα που συμβαδίζουν με την επιδίωξή του μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης