Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στο -0,31% και τα 60,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στο -0,31% και τα 60,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξης του -0,38%
Ήπιες απώλειες σημείωσε σήμερα Παρασκευή (13/9) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες που επικρατούν στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης κατά τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,38% στα 54,88 δολ. ανά βαρέλι.
Image
«Πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του ΟΠΕΚ και στις δυνάμεις της παγκόσμιας επιβράδυνσης της ανάπτυξης και κατά συνέπεια της ζήτησης», επεσήμανε ο αναλυτής της McKenna Macro, Greg McKenna, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι του Reuters προβλέπουν ότι η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα επιδεινωθεί κατά το επόμενο έτος, ή στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει στάσιμη.
Image
Σχεδόν το 80% των 60 οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters δήλωσαν ότι οι εμπορικές σχέσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου είτε θα επιδεινωθούν είτε θα παραμείνουν στάσιμες κατά την ολοκλήρωση του επόμενου έτους, ενώ το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων έχει επισκιάσει μέχρι στιγμής την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή του, ζητώνας από το Ιράκ και τη Νιγηρία να επαναφέρουν την παραγωγή τους στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία.
«Με τα όρια στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και τους περιορισμούς στις χώρες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, βλέπουμε μία σύσιγξη της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2019», αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ Research, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των τιμών».

ΗΠΑ: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 733

Νέα μείωση κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (13/9/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2, στις 733, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί κατά 7.
Οι πλατφόρμες φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 7, στις 162.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών -μειώθηκε κατά 9, στις 886.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης