Θεοδωρόπουλος (Chipita) στο ΒΝ: Θα συμμετέχουμε στην διεκδίκηση της Creta Farms - Η απάντηση της Deca

Θεοδωρόπουλος (Chipita) στο ΒΝ: Θα συμμετέχουμε στην διεκδίκηση της Creta Farms - Η απάντηση της Deca
«Παρών» στη διαγωνιστική διαδικασία αναζήτησης επενδυτή  στη Creta Farms δηλώνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
«Παρών» στη διαγωνιστική διαδικασία αναζήτησης επενδυτή  στη Creta Farms δηλώνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο bankingnews, διαλύοντας κάποιες  φήμες που  κυκλοφορούσαν και έλεγαν ότι θα απείχε από την  «κούρσα» της διεκδίκησης.
Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ο ιδρυτής της Chipita και μέτοχος στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ  λέει ότι η συμμετοχή του  θα κριθεί από τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης της εταιρείας διευκρινίζοντας ότι  πρώτα θα δούμε το περιεχόμενο πρόσκλησης ενδιαφέροντος και  στη  συνέχεια θα αποφασίσουμε.
Στην «κούρσα» των επενδυτών θα συμμετέχουν περισσότερα  από 10 σχήματα  ενώ πολλά  θα κριθούν από το περιεχόμενο της πρόσκλησης.
Μέχρι σήμερα το κλίμα είναι θετικό  και η διαγωνιστική διαδικασία θα τρέξει ανεξάρτητα  από τα  άλλα  θέματα που απασχολούν την εταιρεία  όπως  και η στάση των βασικών μετόχων αναφορικά  με την ενεχυρίαση των μετοχών.
Ανάμεσα στα σχήματα που αναμένεται  να διεκδικήσουν τη Creta Farms θα είναι το επενδυτικό fund HIG που έχει εξαγοράσει τη Μ.Ι.Μαίλλης, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου – ο οποίος να σημειωθεί ήρθε στο προσκήνιο από τον κ. Τάκη Δομαζάκη,  ως στρατηγικός επενδυτής, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Βιντζηλαίος επικεφαλής του Fund Impala Invest, το Fund DECA του ομίλου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Πρόσφατα διατυπώθηκε και το ενδιαφέρον της VKN Capital της οικογένειας Κάτσου της Pharmathen, που πρόσφατα απέκτησε το 35% των μετοχών της εταιρείας Παλίρροια.
Ο κ. Βασίλης Κάτσος  πρόσφατα  διατύπωσε το ενδιαφέρον του για την εταιρεία λέγοντας ότι πρόκειται  μια εταιρεία  με σημαντικό περιεχόμενο σε  προιόντα  αλλά  και με  πολλά προβλήματα εξαιτίας της αντιπαράθεσης των  βασικών μετόχων.
Η διοίκηση της  εισηγμένης εταιρείας ανακοίνωσε  ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  μέχρι  τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι αυτή την ημερομηνία θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές  προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.
Ωστόσο το κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος  θα κριθεί στα επόμενα βήματα του εγχειρήματος  καθώς  έχει σημασία ποια άρθρα του Πτωχευτικού Κώδικα θα αξιοποιήσει ο επενδυτής.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διάσωση της Creta Farms είναι το πρώτο τέστ  για την κυβέρνηση  του Κυριάκου  Μητσοτάκη  με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης  και Επενδύσεων κ Αδωνι Γερωργίαδη να παρεμβαίνει για τη σωτηρία της εταιρείας καθώς  απασχολούνται 850 εργαζόμενοι με την  πλειοψηφία τους να εργάζονται στη μονάδα της εταιρείας στο Ρέθυμνο.

Η απάντηση της Deca Investments

Πάντως, επισήμως η Deca Investments διαψεύδει τις πληροφορίες περί εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Creta Farms.
Συγκεκριμένα, αναφέρει με σχετική επιστολή της προς το ΒΝ ότι «η Deca Investments, η διαχειρίστρια εταιρεία του Diorama, ουδέποτε είχε εκδηλώσει ούτε και έχει οποιοδήποτε επενδυτικό ενδιαφέρον για την εν λόγω επιχείρηση».
Επίσης, η εταιρεία διευκρινίζει ότι «ο κ. Δασκαλόπουλος είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του Diorama Fund, το οποίο έχει και άλλους μεγάλους μετόχους, λειτουργεί αυτόνομα και δεν αποτελεί μέλος του ομίλου του κ. Δασκαλόπουλου».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS