Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,75% και τις 21.759,61 μονάδες ο Nikkei

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,75% και τις 21.759,61 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,75% στις 3.031,24 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (12/9) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από την περαιτέρω αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,75% στις 21.759,61 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Yahoo Japan και Honda ενισχύθηκαν κατά +2,35% και +1,17% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Rakuten υποχώρησε κατά -2,86%.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,34% στις 10.827,55 μονάδες, με τη μετοχή της Largan Precision να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,44%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200, και συγκεκριμένα στο +0,25% και τις 6.654,9 μονάδες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,75% στις 3.031,24 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,71% και τις 9.923,32 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά -0,18% στις 27.109,50 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της AAC ενισχύεται κατά +2,53%, ενώ ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,6% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,8%.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,3% έναντι εκτιμήσεων στο -0,2% ενώ τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών της Ιαπωνίας, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -1,2%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -5,7%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -6,6% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο του 2019, αντιστρέφοντας την άνοδο του +13,9% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι θα αναβάλει για δύο εβδομάδες την επιβολή δασμών 5% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, «ως ένδειξη καλής θέλησης», λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα εξαιρέσει ορισμένα αμερικανικά προϊόντα από τους δασμούς.
«Ο Trump και η Κίνα εμφανίζονται πρόθυμες να διαπραγματευτούν για να τερματίσουν αυτή την εμπορική διαμάχη», δήλωσε ο αναλυτής της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Stephen Innes.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται ότι θα ανακοινωνθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της νέας πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,56% στα 61,15 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,11 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 2,7 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, η οποία δημοσιεύθηκε χθες (11/9) εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,08 εκατ. βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος, έναντι 1,14 εκατ. βαρελιών τον περασμένο μήνα, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση θα καταγράψει επιβράδυνση το επόμενο έτος.
Ο ΟΠΕΚ προχώρησε επίσης και σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2020, και συγκεκριμένα στο 3,1% έναντι 3,2% προηγουμένως, αναφέροντας ότι η «ισχυρή ανάπτυξη» της προσφοράς πετρελαίου σε χώρες εκτός Οργανισμού, όπως έιναι οι ΗΠΑ, θα αντισταθμίσει τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης