Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple δεν έχει μάθει ακόμα το μάθημά της παρά την μείωση των τιμών της στην Κίνα

tags :
Η Apple δεν έχει μάθει ακόμα το μάθημά της παρά την μείωση των τιμών της στην Κίνα
Παρά την μείωση των τιμών στην Κίνα, η Apple δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Huawei
Οι τιμές των νέων προϊόντων της Apple κυμάινονται χαμηλότερα μεταξύ 10,5% και 23% στην Κίνα, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, εξακολουθούν όμως να είναι πολύ υψηλές για αυτό που παρέχουν..
Η Apple μπορεί να κυκλοφόρησε το νέο της iPhone 11 χθες (10/9) όμως δεν έχει τεχνολογία 5G. Αυτό μαζί με το υψηλό ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώσουν οι Κινέζοι καταναλωτές καθιστά επισφαλή την παρουσία της εταιρείας στην Κίνα.
Τα 5G είναι δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που υπόσχονται εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες δεδομένων με δυνατότητα υποστήριξης τεχνολογιών όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά διεθνώς είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Apple, αν και προσφάτως έχει συρρικνωθεί. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, το μερίδιο αγοράς της Κίνας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα Counterpoint. Οι αποστολές των iPhone επίσης υποχώρησαν.
Αν και συγκριτικά οι Κινέζοι καταναλωτές πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα, και πάλι αυτό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό μοντέλο iPhone XR.
Τον Ιανουάριο, οι έμποροι λιανικής πώλησης στην Κίνα μείωσαν τις τιμές των μοντέλων iPhone του 2018. Μήνες αργότερα, η Apple έριξε και επίσημα τις τιμές της.
Η Apple, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας στην Κίνα, εξακολουθεί να έχει εντολή για πριμ περίπου 20%, η οποία είναι αρκετά υψηλή για μια αγορά λιγότερο αναπτυγμένη σε όρους κεφαλαίου από τις ΗΠΑ", δήλωσε ο Neil Shah, διευθυντής έρευνας της Counterpoint Research στο CNBC.
Μπορεί η τιμή να μην έχει τόση σημασία για τους φανατικούς οπαδούς και τους πιστούς αγοραστές, που έτσι κι αλλιώς θα τα προμηθευτούν, η τιμή όμως του iPhone 11 είναι αρκετά λογική για την αγορά.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο όγκος των αποστολών των νέων προϊόντων της Apple στην Κίνα θα δτάσει μόλις τα 30 εκ. φέτος, σε σύγκριση με τα 65 εκ. του 2015, όταν και η εταιρεία βρισκόταν στο peak της.
Εξάλλου η Huawei, εκ των βασικών ανταγωνιστών της Apple, θα διαθέσει δύο smartphones στην αγορά με τεχνολογία 5G. Αντιθέτως η Apple δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο πριν το 2020. Επομένως βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων της.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως είναι οι δασμοί. Δεν είναι κάτι αμελητέο για την Apple, δεδομένου ότι τα περισσότερα iPhones κατασκευάζονται στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης