Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μετριοπαθής πολιτικός της Δεξιάς ο Σχοινάς, δεν δημαγώγησε όπως η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατρούγκαλος: Μετριοπαθής πολιτικός της Δεξιάς ο Σχοινάς, δεν δημαγώγησε όπως η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Θετική εξέλιξη όταν ένας Έλληνας αναλαμβάνει ένα σημαντικό πόστο υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Μετριοπαθή πολιτικό της Δεξιάς χαρακτήρισε τον Μαργαρίτη Σχοινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως δεν δημαγώγησε όπως η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Όταν αναλαμβάνει ένας Έλληνας ένα σημαντικό πόστο, πρέπει να το θεωρήσουμε ως θετική εξέλιξη.
Ο κ. Σχοινάς είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός της Δεξιάς, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αμφιταλαντεύτηκε ως προς το να προβάλει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως ένα θετικό επίτευγμα, που σταθεροποίησε την εν γένει περιοχή, αντίθετα με άλλους - αντίθετα με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ, για να είμαστε ειλικρινείς και ακριβείς, που εκείνη την περίοδο δημαγωγούσε και στην πραγματικότητα δίχαζε τον ελληνικό λαό» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο Fm ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει η αντιπροεδρία για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» .
«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει όταν αναφερόμαστε σε αυτά που πρέπει να προστατεύσουμε σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες.
Υπάρχει μια έντονη πολιτική σύγκρουση αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη σε σχέση με την κατεύθυνσή της.
Έχουμε την άποψη αυτών που θέλουν την Ευρώπη "φρούριο", "λευκή", "χριστιανική" και προσκολλημένη σε ένα "χρυσό" παρελθόν που ποτέ δεν υπήρχε, σαν τον πρόεδρο Όρμπαν για παράδειγμα ή τον κ. Σαλβίνι κι έχουμε αυτούς που θέλουν την Ευρώπη ανοιχτή και τις κοινωνίες της ανοιχτές με προσκόλληση σε αυτά που έκαναν την Ευρώπη λαμπερό παράδειγμα και όχι "μαύρη" ήπειρο» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «βλέπουμε να μη μιλάει για γεγονότα, αλλά να θέλει να κατασκευάσει φαντάσματα, μια δική του ατζέντα που κινείται στο γνωστό ακροδεξιό πλαίσιο που πάντα κινείτο ο κ. Σαμαράς, σε διαφοροποίηση από ό,τι φαίνεται με την ισχύουσα και νυν πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα».
«Η δικαιοσύνη είναι καλή όταν απαλλάσσει τον κ. Σαμαρά και είναι κακή όταν προχωρά στην ποινική δίωξη σε άλλους;
 Είναι καλή όταν ανταποκρίνεται μόνο στις δικές του προσδοκίες κι είναι κακή σε κάθε άλλη περίπτωση;», διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει μια δεύτερη θητεία για τον Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί για τον κ. Παυλόπουλο, προφανώς θα πρέπει να συνεδριάσουν και τα συλλογικά όργανα του κόμματος».
«Η προσωπική μου άποψη συμπίπτει απολύτως με αυτή του πρώην πρωθυπουργού, του προέδρου μας, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος, είναι ένας καλός Πρόεδρος» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης