Στα χέρια των ομολογιούχων η τύχη της Folli Follie - Εξόργισε τους μετόχους το μήνυμα του Τ. Κουτσολιούτσου στη Γενική Συνέλευση

Στα χέρια των ομολογιούχων η τύχη της Folli Follie - Εξόργισε τους μετόχους το μήνυμα του Τ. Κουτσολιούτσου στη  Γενική Συνέλευση
Στα χέρια των ομολογιούχων βρίσκεται η τύχη της Folli Follie Group
Στα χέρια των ομολογιούχων βρίσκεται η τύχη της Folli Follie Group  όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας  Αβραάμ Γούναρης, μιλώντας σήμερα (10/9) στη Γενική Συνέλευση των μετόχων,  επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σκληρή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα  και προσδιόρισε πολύ  σύντομα θα έχουμε θετικά νέα.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε στους  μετόχους το μήνυμα του Τζώρτζη  Κουτσολιούτσου  με το οποίο ανακοίνωσε ότι απέχουν από την ψηφοφορία του δεύτερου θέματος  που  αναφέρονταν στην απαλλαγή των μελών της  διοίκησης Κουτσολιούτσου, αιτιολογώντας  την απόφαση του, ότι «γίνεται για λόγους τάξης καθώς τα θέματα αυτά διερευνώνται  από τη  Δικαιοσύνη.
Προφανώς  έχουμε άποψη  επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος και ο χρόνος για να την εκφράσουμε και δεν επιθυμούμε να  προκαταλάβουμε την κρίση οποιαδήποτε Αρχής».
Για το λόγο αυτό απέχουμε και ζητούμε να επανέλθει το θέμα προς  ψήφιση όταν η έρευνα  έχει  ολοκληρωθεί και το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων  Επενδυτών  κ. Γιάννης Κυριακόπουλος  χαρακτήρισε προκλητικό το μήνυμα του κ  Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προς τους μετόχους της γενικής συνέλευσης χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.
Η γενική  συνέλευση των μετοχών ξεκίνησε κανονικά  στις 12 το μεσημέρι καταγράφοντας απαρτία που έφθασε στο 77,6% .
Ο  κ/ Δημήτρης και  ο κ. Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος απείχαν  από τη γενική  συνέλευση των μετόχων, δίνοντας  ηλεκτρονική θετική ψήφο  για τα 9 από τα 10 θέματα που συζητήθηκαν στην ημερήσια  διάταξη εκτός από το 2ο θέμα που απείχαν.
Με το άνοιγμα της διαδικασίας ψηφοφορίας εκπρόσωπος  FUND με11 εκατομμύρια  μετοχές καταψήφισε όλα  τα θέματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και  η εκπρόσωπος του Υπερ Ταμείου που έχει στην  κατοχή του το 0,9%  του μετοχικού κεφαλαίου της  Folli  - Follie.
Αντίθετα η Ευρωπαϊκή Πίστη  δια εκπροσώπου δήλωσε ότι απείχε από την ψηφοφορία.  
Οι αποφάσεις της γενικής συνελεύσεις  ήταν καθοριστικές καθώς ανοίγει  ο δρόμος   για την ένταξη της εταιρείας  Folli Follie Group στο Πτωχευτικό Κώδικα καθώς η διοίκηση έχει στα χέρια  τις αναμορφωμένες  οικονομικές καταστάσεις  του 2017 που είναι  αναγκαίες για την κατάθεση του αιτήματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ να σημειωθεί ότι απαιτείται  και η συναίνεση των ομολογιούχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η  διοίκηση  της  εταιρείας  εισηγήθηκε την αναβολή της 2ης  γενικής συνέλευσης των μετοχών καθώς δεν βρεθεί  ο ορκωτός  λογιστής που θα υπογράψει  τις οικονομικές καταστάσεις του 2018.  
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών έθεσε το ερώτημα ποιες ενέργειες  έχει κάνει η διοίκηση   κατά της προηγούμενης διοίκησης Κουτσολιούτσου και που έχουν  κατατεθεί οι  αγωγές. 
Ο πρόεδρος της εταιρείας  είπε ότι τα αδικήματα αφορούν  τις δραστηριότητες στην Ασία όπως  και αυτά  της  πλαστογραφίας.
Ωστόσο δεν δόθηκαν πληροφορίες για  τα πρόσωπα  που έχουν κατατεθεί αγωγές καθώς επικαλέστηκε το νομικό  πλαίσιο.
Ο κ.Αβραάμ  Γούναρης αναγνώρισε ότι υπήρχε πρόβλημα στην εταιρική διακυβέρνηση  της  εταιρείας καθώς επρόκειτο για μια οικογενειακή  επιχείρηση. 
Είπε είχαμε το φαινόμενο  μια μικρή  ομάδα στο παρελθόν είχε τις γνώσεις και την εξουσία που καθόρισαν την τύχη της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει διατάξει το διαχειριστικό έλεγχο ο οποίος κρίνεται απαραίτητος καθώς θα συμβάλει  στη διαλεύκανση  της υπόθεσης.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος κ Γεώργιος Σάμιος είπε ότι δεν έχουμε κάποια πρόθεση  συγκάλυψης και συνεχίζεται ο διαχειριστικός έλεγχος  από μεγάλο οίκο του εξωτερικού.
Επίσης  διευκρίνισε ότι διαφωνεί με τον όρο η  αμαρτωλή Foll  Follie και διευκρίνισε  ότι πρόκειται για μία  εταιρεία που εδώ  και 16 μήνες δίνει μάχη να σταθεί  όρθια. 
Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους μετόχους ήταν η επικείμενη  στάση των ομολογιούχων με τη διοίκηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της εξαιτίας του γεγονότος  ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

Folli Follie: Τί αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της εισηγμένης
 
Ανακοινώνεται  από  την  ανώνυμη  εταιρεία  με  την  επωνυμία  «FOLLI-FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο “FFGROUP” (εφεξής η «Εταιρεία») ότι την 10ηΣεπτεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη, και ώρα 12.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκεη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας αναφορικά με την εταιρική χρήση του έτους 2017 στα γραφεία της, που ευρίσκονται  στον  Άγιο  Στέφανο νομού Αττικής,  επί  του 23ου χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας, σύμφωνα με τηναπό 20.8.2019 πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου   της   Εταιρείας,  η  οποία  υπεβλήθη  στις  ακόλουθες  διατυπώσεις δημοσιότητας και,συγκεκριμένα,υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στο ΓΕΜΗ εμπροθέσμως, με ληφθέντα αριθμό πρωτοκόλλου αιτήσεως 1642354/20.8.2019 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.ffgroup.com) την 20ηΑυγούστου 2019.
Ειδικότερα, σήμερα η ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί συνέχεια της αναβληθείσας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2018, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσειςμετά από ειδική ψηφοφορία για έκαστο θέμα:1.Ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 -31.12.2017, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αναμόρφωση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης, μετά των σχετικών δηλώσεων και εκθέσεων του ΔιοικητικούΣυμβουλίου και των Ελεγκτών.
2.Δεν ενέκρινε την συνολική διαχείρισητης Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2017 -31.12.2017, και δεν απάλλαξετα μέλη του Δ.Σ.από όποια ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας.
3.Δεν απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον ΟρκωτόΛογιστή -Ελεγκτή από όποιαευθύνη  αποζημιώσεως  σχετικά  με  την  σύνταξη  και  τον  ειδικό έλεγχο  των  αναμορφωμένων  ετήσιων  εταιρικών  και  ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 -31.12.2017.
4.Ανέβαλετην  συζήτηση  και  την  ψηφοφορία  επί  του  θέματος  της  εκλογήςτου τακτικού και του αναπληρωματικού Ορκωτού Λογιστή -Ελεγκτή για την χρήση 2018 και του καθορισμούτης σχετικής αμοιβής του για ρητή ημερομηνία και δη για την 3ηΟκτωβρίου 2019.
5.Ενέκρινετις πάσης φύσεως αμοιβές και αποζημιώσειςτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν στηνχρήση 2017 και προενέκρινετις πάσης φύσεως αμοιβές και αποζημιώσειςγια τηνχρήση 2018.
6.Όρισεως νέα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας τους κκ.   Ανδρέα   Κουτούπη   του   Γεωργίου   και ΝικόλαοΦαλδαμή   του   Ορέστη.
Επισημαίνεται   ότι   οι   κκ.   Κωνσταντίνος   Αγγελόπουλος,   Γεώργιος   Κυριακός, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Περικλής Δοντάς είχαν ήδη οριστεί ως ανεξάρτητα μέληαπό την προηγούμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 21ης Δεκεμβρίου 2018.
7.Εξέλεξε τους κκ. Ανδρέα Κουτούπη, ΝικόλαοΦαλδαμή και Αβραάμ Γούναρη ως μέλη τηςΕπιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017.8.Ενέκρινετηνπαροχήεγγυήσεων,  δανείων  και  ταμειακών  διευκολύνσεων (συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) υπέρ και προς εταιρείες του ομίλου συνδεδεμένων (σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4308/2014) με την Εταιρεία, κατά τα οριζόμενα στο ισχύσαν άρθρο 23Α του Κ.Ν. 2190/1920.9.Ενέκρινε  την  τροποποίηση των παραγράφων 1  και  4  του  άρθρου  9  του Καταστατικού της Εταιρείας, ως ακολούθως:

«Άρθρο 9
Εκλογή και σύνθεση του Δ.Σ.

1.Το διοικητικό συμβούλιο έχει επτά (7) έως έντεκα (11) μέλη και εκλέγεται από την γενική συνέλευση των μετόχων ης Εταιρείας με απόλυτη πλειοψηφία για πενταετή θητεία, παρατεινόμενη μέχρι την λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική γενική συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, η θητεία του Δ.Σ. δεν μπορεί να υπερβεί την εξαετία.[...]
4. Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο απώλειας της ιδιότητας μέλους ή μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα εναπομείναντα μέλη μπορούν με απόφασή τους, εφόσονείναι τουλάχιστον τρία (3), να εκλέγουν μέλη αυτού σε αντικατάσταση των μελών που εξέλιπαν για το υπόλοιπο της θητείας του μέλους που αντικαθίσταται.
Η απόφαση της εκλογής υποβάλλεται σε δημοσιότητα και ανακοινώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή γενική συνέλευση, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τους εκλεγέντες, ακόμη και αν δεν έχει αναγραφεί σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Τα υπόλοιπα μέλη μπορούν, πάντως, να συνεχίσουν την διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας και χωρίς τηναντικατάσταση των ελλειπόντων μελών, σύμφωνα με τα ανωτέρω, με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός αυτών υπερβαίνει το ήμισυ των μελών, όπως είχαν πριν από την επέλευση των παραπάνω γεγονότων (ήτοι της παραίτησης ή του θανάτου ή της με άλλο τρόπο απώλειας της ιδιότητας μέλους ή μελών).
Σε κάθε περίπτωση τα μέλη αυτά δεν επιτρέπεται να είναι λιγότερα των επτά (7).
Σε κάθε δε περίπτωση, τα απομένοντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους, μπορούν να προβούν σε σύγκληση γενικής συνέλευσης με αποκλειστικό σκοπό την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.[...]».
Στην  ως  άνω  Ετήσια  Γενική  Συνέλευση  παρέστησαν ή  εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι εκπροσωπούντες το 77,84% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ήτοι 52.111.541μετοχές  επί  συνόλου  66.948.210.
Αντίστοιχα,  οι  έγκυρες  ψήφοι  για  έκαστο  θέμα ανέρχονται  σε 52.111.541,  οι  οποίες  αναλογούν  σε  77,84%  επί  του  μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Επί των ανωτέρω θεμάτων τα ποσοστά πλειοψηφίας έχουν ως ακολούθως:
Θέμα 1o: Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες34.723.313 μετοχές, ήτοι ποσοστό 66,63% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατά ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 17.203.318 μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 33,01%  επί  του  συνόλου  των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 184.910 μετοχές,   ήτοι ποσοστό 0,36%   επί   του   συνόλου   των   μετοχών   που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 2o: Κατάψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες 26.536.992 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,92% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Υπέρψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 311.044 μετοχές, ήτοι ποσοστό 0,60% επί του συνόλου τωνμετοχών που  εκπροσωπήθηκαν. 
Από  την  ψηφοφορία  απείχαν μέτοχοι  εκπροσωπούντες 25.263.505μετοχές,  ήτοι ποσοστό 48,48%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.Θέμα 3o:Κατάψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες 15.369.641μετοχές, ήτοι ποσοστό 29,49% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Υπέρψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 25.841.011 μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 49,59%  επί  του  συνόλου  τωνμετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 10.900.889  μετοχές,  ήτοιποσοστό 20,92%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 4o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες32.064.355μετοχές, ήτοι ποσοστό 61,53% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν. Κατά ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 8.542.778μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 16,39%  επί  του  συνόλου  τωνμετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 11.504.408μετοχές,  ήτοιποσοστό 22,08%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 5o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες41.362.649 μετοχές, ήτοι ποσοστό 79,37% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατάψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 1.299.615 μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 2,50%  επίτου  συνόλου  των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχα μέτοχοι εκπροσωπούντες 9.449.277μετοχές,  ήτοιποσοστό 18,13%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 6o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες42.726.036μετοχές, ήτοι ποσοστό 81,99% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατάψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 9.310.000μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 17,87%  επί  του  συνόλου  τωνμετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες
575.505 μετοχές,  ήτοι ποσοστό 0,14%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 7o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες 50.694.044μετοχές, ήτοι ποσοστό 97,28% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατάψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 1.341.992 μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 2,58%  επί  του  συνόλου  τωνμετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 75.505μετοχές,  ήτοιποσοστό 0,14%   επί   του   συνόλου   των   μετοχών   που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 8o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες26.381.553 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,62% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατά ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 7.538.221μετοχές,  ήτοι  ποσοστό 14,47%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 18.191.767 μετοχές,  ήτοιποσοστό 34,91%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.
Θέμα 9o:Υπέρ ψήφισανμέτοχοι εκπροσωπούντες 51.319.836 μετοχές, ήτοι ποσοστό 98,48% επί του συνόλου των μετοχώνπου εκπροσωπήθηκαν.
Κατά ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 716.200μετοχές, ήτοι ποσοστό 1,37% επί του συνόλου τωνμετοχών που εκπροσωπήθηκαν.
Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 75.505μετοχές, ήτοιποσοστό 0,15% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews gr.     
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS