Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το πετρέλαιο μετά την αποπομπή Bolton - Στο -0,40% το Brent

Πιέσεις για το πετρέλαιο μετά την αποπομπή Bolton - Στο -0,40% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,64%
Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στη σημερινή (10/9) συνεδρίαση για τον μαύρο χρυσό, ο οποίος αφού πρώτα σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε εβδομάδων, τελικά έκλεισε με απώλειες.
Βασική αιτία, σύμφωνα με τους αναλυτές, η αποπομπή από τον Trump του Συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton, μία κίνηση που γεννά φόβους ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ένα ενδεχόμενο το οποίο είναι εξαιρετικά αρνητικό για το πετρέλαιο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε -0,40% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,34 δολ. ανά βαρέλι, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα  62,85 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,64% στα 57,48 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα η τιμή του είχε διαμορφωθεί στα 58,12 δολ. ανά βαρέλι, την υψηλότερη τιμή του από τις 31 Ιουλίου του 2019.
Image
Χθες (9/9) η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε πάνω από +1,7% στον απόηχο του διορισμού του Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman ως υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, με τον Πρίγκιπα Abdulaziz να καθιστά σαφές ότι οι πυλώνες της πολιτικής της χώρας αναφορικά με την παραγωγή πετρελαίου δεν πρόκειται να αλλάξουν και ότι η συμφωνάι για τις περικοπές θα παραμείνει σε ισχύ.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της AxiTrader, Stephen Innes, η επερχόμενη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι έχει αυξήσει τις προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή των χωρών κατά τους επόμενους μήνες.
«Οι αγορές θα χρειαστεί να δουν συμπαγή πρόοδο στο μέτωπο της παραγωγής, ακόμα και εάν η παγκόσμια οικονομία καταγράφει επιβράδυνση, προκειμένου να διατηρηθούν τα κέρδη», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley.
Αργότερα εντός της ημέρας οι αγορές αναμένουν και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε πτώση των αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης