Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο +1,88% το Brent

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο +1,88% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 2,7%
Ισχυρή άνοδο σημείωσε, σήμερα Δευτέρα (9/9) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι η τράπεζα θα στηρίξει την αμερικανική οικονομία, καθώς και στον απόηχο της δέσμευσης του ΟΠΕΚ να συνεχίσει τις προσπάθειες εξισορρόπισης της αγοράς ενέργειας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,71% στα 58,05 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στη Ζυρίχη την περασμένη Παρασκευή (6/9), ο κ. Powell δεσμεύθηκε ότι η Federal Reserve θα στηρίξει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι οι πιθανότητες για ύφεση της οικονομίας βραχυπρόθεσμα είναι λίγες.
Παράλληλα, η πτώση των αποθεματάτων στις ΗΠΑ, καθώς και η επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, αποτέλεσαν επίσης παράγοντες που ενίσχυσαν την τιμή του «μαύρου χρυσού», συμβάλοντας στην άνοδό του κατά +2,6% την περασμένη εβδομάδα.
Image
Όσον αφορά τον ΟΠΕΚ, η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική περικοπών του Οργανισμού, στον απόηχο του διορισμού του νέου υπουργού Ενέργειας, Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman, ο οποίος αναμένεται να εργαστεί για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες εντός και εκτός Οργανισμού.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, δήλωσε χθες ότι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ «έχουν δεσμευθεί» για την επίτευξη της εξισορρόπισης στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης