Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στη ΔΕΗ - Ο Μητσοτάκης δεν διεκδικεί τη μείωση των πλεονασμάτων

Φάμελλος: Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στη ΔΕΗ - Ο Μητσοτάκης δεν διεκδικεί τη μείωση των πλεονασμάτων
"Ο κ. Μητσοτάκης δεν διεκδικεί από τους εταίρους μας τη μείωση των πλεονασμάτων", σημειώνει ο Σ. Φάμελλος
«Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδικαιολόγητες, αφού είχαν ήδη δρομολογηθεί άλλοι τρόποι ενίσχυσης της επιχείρησης», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο ίδιος τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες «γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη  δεν καλύπτει την οφειλή των 200 εκατ. ευρώ της πολιτείας προς τη ΔΕΗ, καθώς δεν «βγαίνει» το δημοσιονομικό σχέδιο».
Κατηγορεί τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ ότι «χρησιμοποιεί παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία και ακατάσχετη καταστροφολογία για να δικαιολογήσει την επιβάρυνση της τσέπης των συνεπών καταναλωτών της εταιρείας, νοικοκυριών και επαγγελματιών άνω των 500 εκατ. ευρώ ,αλλά δεν καταθέτει κανένα μακροπρόθεσμο σενάριο για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ».  
Ο κ.Φάμελλος μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα υποστηρίζει πως πρόκειται «για άλλο ένα ψέμα της ΝΔ» και προσθέτει «προεκλογικά έκανε σημαία της τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και των φόρων.
Δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ "ξεχνιούνται" μία προς μία».
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει, «η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετατέθηκε για το 2021, αναβάλλεται η μείωση φόρων και επανέρχεται  η μείωση του αφορολόγητου.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν διεκδικεί από τους εταίρους μας τη μείωση των πλεονασμάτων και επιπλέον δεν αξιοποιεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικό λογαριασμό που θα μείωνε το πλεόνασμα στο 2,5% ήδη από το 2020.
Ο λόγοι είναι προφανής.
Ο προεκλογικός λόγος της ΝΔ αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής εξαπάτησης».
Τέλος, ο κ. Φάμελλος δηλώνει  ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αφήνουν χρόνο και χώρο για εσωστρέφεια» και «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει ισχυρή εντολή από τις εκλογές να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο μαχητικής αντιπολίτευσης και υπεράσπισης της κοινωνίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης