Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καφαντάρη: H πολιτική του Μητσοτάκη οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες

Καφαντάρη: H πολιτική του Μητσοτάκη οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες
"Στις εξαγγελίες, ακούσθηκαν ήδη δρομολογημένες ρυθμίσεις, ενώ η πλειοψηφία των μέτρων ευνοεί τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις", σύμφωνα με την κ. Καφαντάρη
«H πολιτική του κ. Μητσοτάκη οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ,
Η κ. Καφαντάρη, με αφορμή την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, ανέφερε ότι « η ανάπτυξη που οραματίζεται η Κυβέρνηση, είναι η ανάπτυξη για λίγους-τους έχοντες- παρακάμπτοντας όποια «εμπόδια», όπως το Περιβάλλον και οι εργασιακές σχέσεις, στο όνομα της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικότητας.
Σταθερός στις απόψεις που διατύπωσε πέρυσι στη ΔΕΘ («Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση μια κοινωνία χωρίς ανισότητες...») ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται υλοποιώντας την πολιτική του οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες».
Κατά την ίδια, «δεν πέρασαν δύο μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και όσο και να προσπαθεί να πείσει η Κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τους μικρομεσαίους, μια σειρά από πρώτα μέτρα οδηγούν σε αντίθετη κατεύθυνση».
Κατά την ίδια, «στις εξαγγελίες, ακούσθηκαν ήδη δρομολογημένες ρυθμίσεις, ενώ η πλειοψηφία των μέτρων ευνοεί τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις .
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θίγεται άμεσα καθώς, μόνο η επιβάρυνση στο ηλεκτρικό αγγίζει το 15%.
Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες που η αύξηση ανέρχεται στο 10% περίπου».
Σύμφωνα με την κ. Καφαντάρη «τα πρώτα μέτρα για την εργασία ,όσα ψηφίσθηκαν και όσα ετοιμάζονται (αναιτιολόγητες απολύσεις, εργολαβικοί εργαζόμενοι, αλλαγές συλλογικών συμβάσεων, κατώτατος μισθός) , οδηγούν στην οπισθοδρόμηση, στην ανεργία και μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης