Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ακύρωσε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν ο Trump

ΗΠΑ: Ακύρωσε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν ο Trump
O Trump ακύρωσε και τις σημερινές συναντήσεις του με ηγέτες των Ταλιμπάν
Στην ακύρωση των  ειρηνευτικών διαπραγματεύσεως με τους Ταλιμπάν, προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξαιτίας της επίθεσης με τους 12 νεκρούς στην Καμπούλ, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας Αμερικάνος στρατιώτης.
«Aν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για μία εκεχειρία κατά τη διάρκεια τόσο σημαντικών ειρηνευτικών συνομιλιών και αντ' αυτού σκοτώνουν και 12 αθώους ανθρώπους, πιθανότατα δεν έχουν τη δύναμη να διαπραγματευτούν μία σημαντική συμφωνία», δήλωσε σχετικά ο Trump, ο οποίος  αποκάλυψε επίσης στο Twitter ότι σχεδίαζε να συναντηθεί με ηγέτες των Ταλιμπάν, σήμερα Κυριακή 8/9, τις οποίες και ακύρωσε.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν, μετά από ένα χρόνο συνομιλιών,  είχαν φτάσει στο όριο της σύναψης μιας ιστορικής συμφωνίας για τον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.
Το ειρηνευτικό σχέδιο προέβλεπε την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από πέντε στρατιωτικές βάσεις μέσα σε διάστημα 135 ημερών, με αντάλλαγμα τη δέσμευση των ισλαμιστών ανταρτών να διασφαλίσουν ότι τα εδάφη που ελέγχουν δεν χρησιμοποιούνται πλέον από την Αλ Κάιντα ή άλλες «τρομοκρατικές» οργανώσεις.
 Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης