Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ ο Μητσοτάκης – Παρακολούθησε επίδειξη καταρρίχησης ομάδας της ΕΚΑΜ

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ ο Μητσοτάκης – Παρακολούθησε επίδειξη καταρρίχησης ομάδας της ΕΚΑΜ
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του περιέγραψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας
Μία εντυπωσιακή επίδειξη καταρρίχησης ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) από ελικόπτερο που αιωρούνταν σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), που πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε πρώτα στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε για τις δράσεις της Αστυνομίας που προβάλλονται μέσω αυτού, ενώ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών επισημαίνοντας ότι «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας. Σύγχρονη Αστυνομία, ασφαλείς πολίτες».
Image
Image
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του περιέγραψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και υποσχέθηκε ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, ότι εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό αυτό «θα κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να μην φοβούνται, να αισθάνονται ασφαλείς, να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στο Κράτος», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και εξήρε το έργο και την προσφορά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο που σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν «καθημερινά μάχες για να κρατηθούν απόρθητα τα σύνορα».
 Ο ίδιος έκανε λόγο για τους «μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, πολλές φωτιές και απειλές», τονίζοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των συνόρων συνδυάζεται με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.
Ακόμη, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε εκείνους τους εγκληματίες που μπαίνουν στα σπίτια, τρομοκρατούν, πανικοβάλλουν και δημιουργούν φόβους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης