Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον σε Brexit και αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Στο +0,54 ο DAX

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον σε Brexit και αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Στο +0,54 ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,32%.
Με άνοδο έκλεισαν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι κυριότεροι δείκτες στην Ευρώπη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο σε Brexit και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 12191,73 μονάδες.
Image
Ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,15% στις 7282,34 μονάδες.
Image
Ο CAC σημείωσε άνοδο 0,19% στις 5603,99 μονάδες.
Image
Αντιθέτως ο FTSE MIB υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 21.947,33 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,32% στις 387,14 μονάδες.
Το επίκεντρο των αγορών είναι σε μεγάλο βαθμό εναρμονισμένο με τις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στις αρχές Οκτωβρίου 2019.
Τα νέα έφεραν ελπίδες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσαν σύντομα να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο στην κλιμάκωση της παρατεταμένης εμπορικής τους διαφοράς.
Την Παρασκευή, η έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έδειξε ότι 130.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2019, αριθμός ελαφρώς κατώτερος από το αναμενόμενο.
Οι αναλυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν την πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία, με 55 μέρες να μένουν μέχρι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (31 Οκτωβρίου).
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, νέα πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς σημείωσε πτώση κατά -1,3% και -0,2% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα κεφαιουχικών αγαθών, η παραγωγή κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7%,
Αντίθετα, ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν αυτό των καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά +0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης