Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ανοίγει ο δρόμος για την Georgieva - Καταργείται το όριο ηλικίας

ΔΝΤ: Ανοίγει ο δρόμος για την Georgieva - Καταργείται το όριο ηλικίας
Aίρεται το τελευταίο εμπόδιο για τον διορισμό της Βουλγάρας Kristalina Georgieva ως διαδόχου της Christine Lagarde
Την αλλαγή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του προκειμένου να καταργηθεί το ηλικιακό όριο που επιβάλλεται για τον θώκο του γενικού διευθυντή, ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Με τον τρόπο αυτό αίρεται το τελευταίο εμπόδιο για τον διορισμό της Βουλγάρας Kristalina Georgieva ως διαδόχου της Christine Lagarde, η οποία θα αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Από το 1951, ο γενικός κανονισμός του ΔΝΤ απαγόρευε τον διορισμό ενός υποψηφίου ηλικίας 65 ετών και άνω για τον θώκο του γενικού διευθυντή και δεν επέτρεπε στον κάτοχό του να ασκήσει τα καθήκοντά του πέρα από τα 70ά γενέθλιά του», υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο.
«Η αλλαγή του γενικού κανονισμού που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των διοικητών, και η οποία τίθεται αμέσως σε ισχύ, καθιστά τις προϋποθέσεις διορισμού του γενικού διευθυντή σύμφωνες με εκείνες που ισχύουν για τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης, του οποίου προεδρεύει ο γενικός διευθυντής, και του προέδρου του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δεν υπόκεινται σε κανέναν ηλικιακό περιορισμό», εξηγεί ο θεσμός της Ουάσινγκτον.
Η αλλαγή αυτή, που εγκρίθηκε την παραμονή της ημερομηνίας λήξης υποβολής των υποψηφιοτήτων, θα επιτρέψει να γίνει αποδεκτή εκείνη της Gerogieva,  νυν δεύτερης στην ιεραρχία της Παγκόσμιας Τράπεζας, που έκλεισε τα 66 στις 13 Αυγούστου και που έχει πλούσια εμπειρία στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης