Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Ο Salvini δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη - Παραμένει ισχυρός

Gatestone Institute: Ο Salvini δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη - Παραμένει ισχυρός
Ο Salvini έπεσε, αλλά δεν έχει φύγει.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, ο Matteo Salvini έχει τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος. Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά μπορεί να έπεσε, δεν σημαίνει όμως ότι βρίσκεται και εκτός της πολιτικής σκηνής της χώρας.
"Νομίζετε ότι θα φοβηθώ επειδή θα είμαι στην αντιπολίτευση για λίγους μόλις μήνες;" ανέφερε στο Facebook σε μήνυμά του.
Ο πρώην, πλέον, Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, έχει ήδη καλέσει τους οπαδούς τους σε αντικυβερνητική συγκέντρωση στην Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου.
Οι δημοσκοπήσεις επιπλέον, δείχνουν πως το 67% των Ιταλών επιθυμούν πρόωρες εκλογές.
Μαντέψτε ποιος προηγείται σε αυτές τις δημοσκοπήσεις.
Μέχρι και η δεξιά κυβέρνηση Orban στην Ουγγαρία, όπου ο Salvini είναι ιδιαιτέρως αγαπητός, τον αποχαιρέτισε μέσω των κοινωνικών δικτύων: " Εμείς οι Ούγγροι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ήσουν ο πρώτος ηγέτης της δυτικής Ευρώπης που προσπάθησες να εμποδίσεις να πλημμυρίσουν οι παράνομοι μετανάστες την Ευρώπη", ανέφερε ο Orban στο μήνυμά του.
Στην Ιταλία επικρατεί η άποψη ότι ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός σχηματίστηκε για να εμποδίσει ουσιαστικά να αφήσει τα ηνία της χώρας στον λαϊκιστή Salvini.
Image result for matteo salvini
Μετά από μία περίοδο κρίσης στην οποία ο Salvini ήρε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση προσπαθώντας να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, συνέβη το σχεδόν απίθανο: το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) συμμάχησε με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με πρωθυπουργό τον G. Conte. Το νέο κυβερνητικό σχήμα μάλιστα, το οποίο υπόσχεται μία ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκή γραμμή, ορκίστηκε σήμερα 5/9 ενώπιον του Ιταλού προέδρου Mattarella. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα: τη Δευτέρα από την κάτω βουλή και την Τρίτη από τη Γερουσία.
Η ήττα Salvini έφερε μία πανηγυρική ανάρτηση στο Facebook από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Matteo Renzi: "Θεσμοί-Λαϊκισμός=1-0", έγραψε.
Τα ιταλικά ΜΜΕ ενίσχυσαν την άποψη ότι οι δυτικοί ηγέτες δεν επιθυμούσαν πρόωρες εκλογές στην Ιταλία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Angela Merkel ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στο PD να σχηματίσει κυβέρνηση με το M5S. Ένα έγγραφο που διέρρευσε μάλιστα, αποκάλυψε πως ο απερχόμενος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό Gunther Oettinger προσφέρθηκε να χαλαρώσει τους κανονισμούς για το χρέος, προκειμένου να σχηματιστεί μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που "δεν θα εργάζεται εναντίον της Ευρώπης".
Ο ισχυρός άνδρας της Λέγκας όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Εξάλλου εκμεταλλεύεται την απήχηση που έχει στην χώρα και την πρωτιά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Σίγουρα η αύξηση των μεταναστευτικών ροών του δίνει έξτρα πόντους.
Στις 30 Αυγούστου, εν τω μεταξύ, 62 Πακιστανικοί μετανάστες έφτασαν στη νότια Ιταλία. Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Σαλβίνι, ο οποίος εξακολουθούσε να ενεργεί ως υπουργός εσωτερικών, απαγόρευσε το γερμανικό φιλανθρωπικό πλοίο Sea-Eye με 13 μετανάστες, να μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης