Ελλάδα

Γεννηματά: Καμία επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μονόδρομος το ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: Καμία επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μονόδρομος το ΚΙΝΑΛ
Καλή η νοσταλγία, αλλά με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ
Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι πολιτικός μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ διατύπωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά απαντώντας έτσι σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως το ΚΙΝΑΛ έχει αποτύχει και πρέπει να γίνει επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Γεννηματά είπε πως «καλή η νοσταλγία, αλλά με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά» ενώ υπενθύμισε πως στις εκλογές του 2015 το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κοντά 4%, ενώ δημοσκοπικά είχε διολισθήσει ακόμα και κάτω από το 3%.
Αναφερόμενη στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η κα.Γεννηματά άφησε να εννοηθεί πως προσδοκά την επανεκλογή της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας τι προσδοκά από όλους τους συμμετέχοντες να ενεργήσουν στο πνεύμα και στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενα συνέδρια και που έχουν θέσει την Χαριλάου Τρικούπη στην «καρδιά» του ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται, η κα. Γεννηματά τόνισε ότι δεν βλέπει «προοδευτική συμμαχία» απέναντί της, αλλά «διάφορους γυρολόγους και τυχοδιώκτες» ενώ απέδωσε τις εκλογικές επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα «καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου».
Εκτίμησε ωστόσο ότι με την πάροδο του χρόνου το ΚΙΝΑΛ θα ενισχυθεί και θα προκαλέσει πολύ μεγάλους πονοκεφάλους τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενη στα όσα είπε η Christine Lagarde για την χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κα.Γεννηματά είπε ότι λέει «αυτό που εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής λέμε εδώ και δύο χρόνια για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
«Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να είναι καν ο ΣΥΡΙΖΑ ένα αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Ως αντιπολίτευση είναι εξαφανισμένος.
Και τι να πει;
Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτός που συμφώνησε για τα υψηλά πλεονάσματα;
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεσμεύεται και ο ίδιος από  τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και δεν διεκδικεί την αλλαγή των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Και έρχεται η κα Lagarde να πει αυτό που εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής λέμε εδώ και δύο χρόνια.
Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν ένα σχέδιο με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και χαμηλές δημόσιες επενδύσεις, ενώ πρέπει να γίνει το αντίθετο.
Το ξέρω ότι δεν έχουν τη δύναμη για να το διαπραγματευτούν, διότι δεν έχουν σχέδιο για την κρίση και επειδή καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να το κάνει.
Το φωνάζω εδώ και δύο χρόνια.
Αν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση με πολλά κόμματα να τη στηρίζουν, με ολοκληρωμένο  σχέδιο, θα είχαμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης