Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Πρέπει να καταλήξουμε σε νέα συμφωνία για το Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Πρέπει να καταλήξουμε σε νέα συμφωνία για το Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «επιτακτικό» να τηρηθεί η δέσμευση της αποχώρησης από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου
Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας μπορεί να καταλήξει σε νέα συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε σήμερα (5/9) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Sajid Javid, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να συμβεί πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο κ. Javid δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί μία συμφωνία για το Brexit με τις Βρυξέλλες και να τη φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο πριν από τις 31 Οκτωβρίου, παρά τις προοπτικές εκλογών κατά τις επόμενες εβδομάδες.
«Εάν έχουμε γενικές εκλογές στο ενδιάμεσο διάστημα, η προσοχή θα στραφεί προς τα εκεί και θα υπάρχουν άνθρωποι στις Βρυξέλλες που θα σκέφτονται ορθά ποιος θα αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Javid στο BBC.
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «είμαι ξεκάθαρος ότι κατά τη χρονική περίοδο που έχουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συνομιλίες, να καταλήξουμε σε μία συμφωνία και να τη φέρουμε στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι οι διαβουλεύσεις στο κοινοβούλιο μπορεί να διαρκέσουν αρκετό χρόνικό διάστημα.
«Ίσως χρειαστεί το κοινοβούλιο να καθίσει ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, αλλά είανι επιτακτικό να τηρηθεί η δέσμευσή μας να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης