Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο μετά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,23% και τα 60,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο μετά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,23% και τα 60,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,39% στα 56,04 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (5/9) το πετρέλαιο, καθώς η νέα αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα αντιστάθμισε τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,23% στα 60,56 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,04 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου 2019 αυξήθηκαν κατά 401 χιλ. βαρέλια, στα 429,1 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεια της Αμερικανικής Υπηρεασίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API, αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν άνοδο, μετά την επιβεβαίωση της Κίνας ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, ενώ θετική ήταν η αντίδραση και απέναντι στην είδηση ότι η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών για τον Αύγουστο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης