Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πριν το τέλος του 2019 έτοιμη η ΑΕΕΑΠ της Fourlis – Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

tags :
Πριν το τέλος του 2019 έτοιμη η ΑΕΕΑΠ της Fourlis – Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Βελτιωμένες είναι οι πωλήσεις μετά το τέλος του δευτέρου τριμήνου λόγω της ενίσχυσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
Πριν από το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι πολύπλοκες και απαιτητικές διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων της Fourlis με περιουσιακά στοιχεία 180 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα όπως τόνισε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και πιστεύει πως πριν το τέλος του έτους θα έχουν λυθεί και όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη σύσταση, ενώ βάσει νομοθεσίας εντός δύο ετών θα πρέπει να εισαχθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η διοίκηση έχει προσλάβει έμπειρο manager και απαντώντας σε αναλυτή αναφορικά με το πως θα γίνει η διαχείριση και αν θα γίνουν συνεργασίες (στρατηγικοί επενδυτές), είπε πως επεξεργάζεται διάφορα σενάρια τα οποία θα παρουσιαστούν το Νοέμβριο στη διοίκηση του ομίλου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
Το συνολικό κόστος της σύστασης της εταιρείας ανέρχεται στις 800 χιλ. ευρώ με τα μισά περίπου κεφάλαια να έχουν εγγραφεί στο εξάμηνο και να έχουν επηρεάσει τα EBITDA της ΙΚΕΑ.
Η διοίκηση της εισηγμένης εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πορεία του εξαμήνου, αλλά ήταν αρκετά αισιόδοξη για την πορεία από το τέλος του δευτέρου τριμήνου και μέχρι σήμερα, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει ενισχυθεί στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος είναι σε καλά επίπεδα.
Η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει βελτιώσει ήδη τις πωλήσεις, ενώ η διοίκηση υπενθύμισε πως το 60% των πωλήσεων του ομίλου δημιουργείται στο δεύτερο εξάμηνο.
Ο νέος κατάλογος ΙΚΕΑ, η καμπάνια αλλά και οι online πωλήσεις που πηγαίνουν αρκετά καλά, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της διοίκησης, ενώ ετοιμάζεται και το πρώτο mini IKEA στη Βουλγαρία.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου σε επίπεδο καθαρών κερδών είναι επηρεασμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ από την επίδραση του λογιστικού προτύπου 16 που εφαρμόστηκε στη φετινή χρήση για πρώτη φορά.
Η διοίκηση εκτιμά πως οι επενδύσεις θα είναι έως 15 εκατ. ευρώ με τα 6,6 εκατ. ευρώ να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης