Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Αισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις, παρά τον εμπορικό πόλεμο – Μέτρια η ανάπτυξη

Beige Book (Fed): Αισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις, παρά τον εμπορικό πόλεμο – Μέτρια η ανάπτυξη
Τα συμπεράσματα από το «Beige Book» της Fed
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις παραμένουν αισιόδοξες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα παρά τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, συμπεραίνεται από τη μηνιαία έρευνα το «Beige Book» της Federal Reserve (Fed), η οποία αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η οικονομία επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες να δείχνουν μικτά αποτελέσματα ανά Περιφέρεια (όπου υπάρχουν Fed), αν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις περισσότερες περιοχές αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό.
Η τουριστική δραστηριότητα παρέμεινε σταθερή, ενώ οι πωλήσεις κατοικιών παρέμειναν περιορισμένες στην πλειοψηφία των Περιφερειών λόγω κυρίως των χαμηλών αποθεμάτων.
Οι συνθήκες στη γεωργία παρέμειναν αδύναμες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών τιμών βασικών προϊόντων και των αβεβαιοτήτων που σχετίζονται με το εμπόριο.
Ο όγκος των δανείων αυξήθηκε ελαφρά σε διάφορες περιοχές.
Σε ό,τι αφορά στην απασχόληση, οι Περιφέρειες ανέφεραν ότι αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό.
Αν και η αύξηση της απασχόλησης διέφερε σε κάθε κλάδο, ορισμένες Περιφέρειες σημείωσαν ότι η απασχόληση στον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε.
Οι Περιφέρειες εξακολούθησαν να αναφέρουν ισχυρές ανοδικές πιέσεις στην αμοιβή εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης, καθώς και στην τεχνολογία, τις κατασκευές και ορισμένες θέσεις επαγγελματικών υπηρεσιών.
Εκτός από τις αυξήσεις των μισθών, σε ορισμένες Περιφέρειες καταγράφηκαν βελτιωμένες προσφορές παροχών, ευελιξία των συμφωνιών εργασίας και υπογραφή επιδομάτων.
Τέλος, οι Περιφέρειες ανέφεραν μέτριες αυξήσεις των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης