Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ράλι για το πετρέλαιο λόγω θετικών μάκρο από την Κίνα - Στο +4,12% το Brent

Νέο ράλι για το πετρέλαιο λόγω θετικών μάκρο από την Κίνα - Στο +4,12% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε, επίσης, ισχυρή άνοδο της τάξης του +4,38%
(upd) Ισχυρά κέρδη σημείωσε σήμερα (04/09/2019) το πετρέλαιο, καθώς τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα προσφέρουν κάποια αισιοδοξία στους επενδυτές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +4,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,66 δολ. ανά βαρέλι, δηλαδή εκ νέου άνω του «ψυχολογικού ορίου» των 60 δολαρίων, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +4,38% στα 56,30 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ για την μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας τον Αύγουστο 2019, τα οποία έδειξαν ότι καταγράφηκε συρρίκνωση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τόνισε ότι θα μπορούσε να διατηρήσει μία περισσότερο «σκληρή» στάση απέναντι στο Πεκίνο κατά τη δεύερη θητεία του, εάν οι συνομιλίες συνεχιστούν μέχρι τότε, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι η τρέχουσα διαμάχη των δύο χωρών θα οδηγήσει σε ύφεση την οικονομία των ΗΠΑ.
Image
«Οι αγορές ανησυχούν όλο και περισσότερο σχετικά με τον κίνδυνο ύφεσης», σχολίασε ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση, ιδιαίτερα εάν ο εμπορικός πόλεμος δεν εμφανίσει σημάδια υποχώρησης».
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης