Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Εκκλησία προσφέρει 333.000 ευρώ για υποτροφίες σε φοιτητές

Η Εκκλησία προσφέρει 333.000 ευρώ για υποτροφίες σε φοιτητές
Η Εκκλησία δίνει 333.000 ευρώ για υποτροφίες 
Συνολικά 333.000 θα δοθούν την Εκκλησία για υποτροφίες το 2019-2020 όπως αποφασίστηκε στην πρώτη Συνεδρία της υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Στην αρχη τελέσθηκε η ειδική Ιερά Ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τα νέα Μελη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ευχόμενος ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας.
Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού η τελετή παραδόσεως υποτροφιών σε 48 Έλληνες φοιτητές, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και σε 37 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα
Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 ανέρχεται συνολικά σε 333.000 ευρώ.
Στην τελετή ήσαν παρόντες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες, τα Μέλη της Υποεπιτροπής Υποτροφιών Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος Θεοχάρης.
Ο Αρχιγραμματεύς, αφού καλωσόρισε τους υποτρόφους, αναφέρθηκε στον θεσμό των υποτροφιών παρέχοντας στοιχεία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 και τονίζοντας ότι οι υποτροφίες αυτές αποτελούν μία ελάχιστη προσφορά της Μητέρας Εκκλησίας στον αγώνα των υποτρόφων να σπουδάσουν.
Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι αποτελεί κατόρθωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος να διατηρεί σε καιρούς δυσκόλους αυτόν τον θεσμό και υπενθύμισε ότι ο θεσμός χορηγήσεως υποτροφιών δεν είναι πρόσφατος, αλλά μακροχρόνιος και αγκαλιάζει φοιτητές και σπουδαστές Έλληνες και αλλοδαπούς, πλείστοι εκ των οποίων διαπρέπουν ως στελέχη των τοπικών Εκκλησιών στις οποίες ανήκουν, ενώ συνεχάρη τον Γραμματέα της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη για την υποδειγματική, όπως τόνισε, τήρηση της προβλεπομένης διαδικασίας.
Δύο υπότροφοι (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν εκ μέρους όλων των υποτρόφων τις ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο για την χορήγηση των υποτροφιών, τονίζοντας την σημασία που αυτές έχουν για τους ιδίους και για την πορεία των σπουδών τους.
Ο Μακαριώτατος, πριν επιδώσει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στις υποτροφίες, ευχαρίστησε τα Μέλη της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, τα οποία, όπως τόνισε, παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον και ζήλο το θέμα της ενισχύσεως των υποτρόφων.
Η οικονομική δυσπραγία, είπε ο Μακαριώτατος, ανάγκασε την Εκκλησία της Ελλάδος να προσφέρει σήμερα αυτά που μπορεί.
Λόγω της επιμονής των Μελών της Υποεπιτροπής, συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια, έστω και με περικοπές, μέχρι να ανταποκριθεί στις σύγχρονες περιστάσεις.
Στο τέλος του χαιρετισμού του προς τους υποτρόφους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μακαριώτατος, αφού τους συνεχάρη για όσα κατόρθωσαν μέχρι τώρα, τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την υγεία, την πρόοδο, την επιτυχία και την εξέλιξή τους και ευχήθηκε να είναι πρέσβεις στις τοπικές Εκκλησίες και στις χώρες τους της μεγάλης ευεργεσίας, της οποίας έγιναν αποδέκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης